אוורירית וקופצנית: קפרזה עגבניות
אחרי ארוחת החג הכבדה כדאי שתתנו לבטן לנוח עם סלט שמשלב מוצרלה, בצל, והמון עגבניות צבעוניות. פשוט להכנה ויכול להיות ארוחה שלמה
קפרזה עגבניות
באדיבות השף ארנון כהן, ביסטרו ג'ויה
המרכיבים:
1 כדור גדול של מוצרלה במים
1 עגבניית תמר גדולה חתוכה ל–4 פלחים לאורך
3 עגבניות שרי חצויות לרוחב
3 עגבניות שרי תמר חצויות לאורך
4 עגבניות שרי צהובות חצויות לרוחב
1 כף בצל ירוק פרוס דק לרצועות אלכסוניות
3-4 זיתי קלמטה או טאסוס מגולענים וחצויים
5-6 פרוסות דקות של צנונית
4-5 טבעות של בצל סגול בינוני פרוס דק לרוחב
פלפל גרוס, מלח ים אטלנטי
4-5 עלי בזיליקום בינוניים
5-6 רצועות של פרמז'אנו (ליצור בעזרת קולפן מגוש פרמז'אנו)
מיץ מלימון טרי
שמן זית מעולה
(צילום: דניה ויינר)
אופן ההכנה:
- מדליקים את הגריל העליון בתנור או בטוסטר אובן.
- מסדרים את פלחי עגבניית התמר על תבנית כשהקליפה כלפי מטה, מכניסים לתנור קרוב ככל הניתן לגריל למספר דקות עד קבלת צריבה על פני העגבנייה ומוציאים.
- מסדרים את פלחי העגבנייה הצרובים בארבע פינות של צלחת שטוחה.
- קורעים את כדור המוצרלה ל-8 קרעים ומניחים על הצלחת בין פלחי העגבנייה.
- מפזרים את כל חצאי עגבניות השרי על הצלחת תוך הקפדה על צבעוניות.
- מפזרים על הצלחת לפי הסדר: בצל ירוק, זיתים, צנונית, בצל סגול.
- מתבלים במלח ופלפל.
- מניחים עלי בזיליקום ופרמז'אנו ומזליפים מיץ לימון ושמן זית בנדיבות.
סלט קפרזה עגבניות
צילום: דניה ויינר
מומלצים