שתף קטע נבחר
 

על רגל אחת: סלט עדשים ופטה

עדשים שחורות הן בסיס מצוין למגוון מנות משביעות - גם כשהן חמות וגם כשהן קרות. הפעם הן פוגשות רוטב רענן, גבינת פטה, צנונית ונבטים והופכות לסלט קיצי מושלם

סלט עדשים ופטה

מתכון של השף ארנון כהן, "ארקפה"

 

המרכיבים (ל-3 מנות):

200 גרם עדשים שחורות

1 גבעול בצל ירוק, פרוס דק

1 כף בצל סגול, קצוץ דק

1 כף פטרוזיליה קצוצה

1/4 שן שום קצוצה

מיץ מלימון וחצי

3 כפות שמן זית

45 גרם (כ-2 כפות) צימוקים

מלח ופלפל גרוס לפי הטעם

להגשה:

200 גרם פטה פרוסה לפרוסות דקות (מומלצת פטה עזים)

1 צנונית, פרוסה דק

8-9 פרוסות דקות של פלפל ירוק חריף

נבטי חמנייה

מיץ לימון

שמן זית


(צילום: דניה ויינר)

 

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את העדשים ומבשלים בסיר עם מים כ-30 דקות. לאחר הבישול מסננים ושוטפים במים קרים לעצירת הבישול.
  2. מניחים בקערה את העדשים ומוסיפים את שאר המרכיבים. מערבבים ומתקנים תיבול אם צריך. 
  3. הגשה: עורמים את סלט העדשים במרכז הצלחת. מסדרים סביב את פרוסות הגבינה.
  4. מפזרים פרוסות צנונית, פלפל חריף ונבטי חמניות על הגבינה סביב לסלט.
  5. מזלפים מיץ לימון ושמן זית על הירקות והגבינה. 
  6. מומלץ להגיש בלוויית רצועות פסטה רחבה שבושלו, צוננו, נמשחו בשמן זית ונאפו עד לפריכות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סלט עדשים ופטה
צילום: דניה ויינר
מומלצים