על רגל אחת: סלט עדשים ופטה
עדשים שחורות הן בסיס מצוין למגוון מנות משביעות - גם כשהן חמות וגם כשהן קרות. הפעם הן פוגשות רוטב רענן, גבינת פטה, צנונית ונבטים והופכות לסלט קיצי מושלם
סלט עדשים ופטה
מתכון של השף ארנון כהן, "ארקפה"
המרכיבים (ל-3 מנות):
200 גרם עדשים שחורות
1 גבעול בצל ירוק, פרוס דק
1 כף בצל סגול, קצוץ דק
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1/4 שן שום קצוצה
מיץ מלימון וחצי
3 כפות שמן זית
45 גרם (כ-2 כפות) צימוקים
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
להגשה:
200 גרם פטה פרוסה לפרוסות דקות (מומלצת פטה עזים)
1 צנונית, פרוסה דק
8-9 פרוסות דקות של פלפל ירוק חריף
נבטי חמנייה
מיץ לימון
שמן זית
(צילום: דניה ויינר)
אופן ההכנה:
- שוטפים את העדשים ומבשלים בסיר עם מים כ-30 דקות. לאחר הבישול מסננים ושוטפים במים קרים לעצירת הבישול.
- מניחים בקערה את העדשים ומוסיפים את שאר המרכיבים. מערבבים ומתקנים תיבול אם צריך.
- הגשה: עורמים את סלט העדשים במרכז הצלחת. מסדרים סביב את פרוסות הגבינה.
- מפזרים פרוסות צנונית, פלפל חריף ונבטי חמניות על הגבינה סביב לסלט.
- מזלפים מיץ לימון ושמן זית על הירקות והגבינה.
- מומלץ להגיש בלוויית רצועות פסטה רחבה שבושלו, צוננו, נמשחו בשמן זית ונאפו עד לפריכות.
סלט עדשים ופטה
צילום: דניה ויינר
מומלצים