אמנות בצלחת: אורז בצבעים
אורז עלול להיות משעמם וחסר צבע. יעל גרטי הוסיפה לו משמשים מיובשים, פיסטוקים קלויים ובצל סגול, ויצרה אורז טעים, מרענן ואפילו יפה
אורז לבן עם משמשים מיובשים, פיסטוקים קלויים ובצל סגול
המרכיבים (ל-4-5 מנות):
2 כפות שמן זית
1 בצל סגול בינוני-גדול, קלוף וקצוץ דק
1/2 1 כוסות אורז לבן ארוך
1/2 1-1 כפית שטוחה מלח
פלפל שחור גרוס גס
140 גרם (11 יחידות) משמשים מיובשים, חתוכים לרצועות דקות
80 גרם (2 חופנים גדושים) פיסטוקים טבעיים קלופים
(צילום: יעל גרטי)
אופן ההכנה:
- מרתיחים מים בקומקום חשמלי.
- מחממים 2 כפות שמן זית בסיר בינוני-גדול על אש גדולה.
- כשהשמן חם, מוסיפים בצל סגול קצוץ ומטגנים עד להזהבה קלה-בינונית.
- מוסיפים אורז ומטגנים במשך חצי דקה.
- מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס גס.
- מוסיפים 560 מ"ל (1/3 2 כוסות) מים רותחים, מערבבים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מכסים ומבשלים במשך 8 דקות או עד שהמים מתאדים. מכבים את האש ומשאירים כך, כשהסיר מכוסה, למשך 10 דקות. כעבור 10 דקות מרימים את המכסה מבלי לטפטף מים לסיר, מפרידים גרגירים בעזרת מזלג. אם לא ממהרים, מניחים למנוחה נוספת בת 10 דקות ושוב מפרידים גרגירים בעזרת מזלג.
- מחממים מחבת יבשה על אש גבוהה במשך 1-2 דקות. מוסיפים פיסטוקים וקולים במשך 1-2 דקות, תוך השגחה צמודה והקפצה/ערבוב. מסירים מן האש ומוסיפים לסיר.
- מוסיפים משמשים לסיר ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול בעזרת מלח או פלפל שחור גרוס גס במידת הצורך. מגישים פושר עד חם.
אורז לבן עם משמשים מיובשים, פיסטוקים קלויים ובצל סגול
צילום: יעל גרטי
מומלצים