שתף קטע נבחר

 

קליפורניה: בוטל איסור על נישואים חד-מיניים

שופט פדרלי קבע כי "הצעה 8", המגדירה נישואים בין גבר לאישה בלבד, "יוצרת מיון לא הגיוני על בסיס העדפה מינית" - ולכן מנוגדת חוקה. המתנגדים לנישואים חד-מיניים כבר הודיעו כי יגיעו עד לביהמ"ש העליון בוושינגטון

בית המשפט הפדרלי במדינת קליפורניה הפך הלילה (יום ה') על פיו את האיסור שהתקבל במשאל עם במדינה נגד נישואים של הומוסקסואלים ולסביות. בהחלטת בית המשפט נקבע כי האיסור, בו תמכו מרבית המצביעים במדינה הגדולה ביותר בארה"ב, אינו חוקתי - מה שעשוי לסלול את הדרך לאישור נישואים חד-מיניים בקליפורניה.

 

קליפורניה הכירה בשנת 2008 למשך זמן קצר בנישואים של בני ובנות זוג מאותו המין, אולם לאחר מכן עוגן

בחוקת המדינה התיקון הנודע כ"הצעה 8", המגדיר נישואים כבין גבר לאשה בלבד. בחודשים שבין פסיקת בית המשפט העליון למישאל העם הספיקו להינשא כ-18 אלף זוגות בני אותו מין בקליפורניה..

 

נשיא בית המשפט המחוזי, וואן ווקר, פסק הלילה שתוצאות משאל העם שנעשה בחודש נובמבר 2009 פוגעות בזכותם של הומוסקסואלים להינשא לבן זוג על פי בחירתם, כפי שקובעת החוקה. 

 

השופט ווקר, שמונה על ידי הנשיא הרפובליקני ג'ורג' בוש שהתנגד בעצמו לנישואים חד-מינים, כתב בהחלטה כי "הצעה 8 מנוגדת לחוקה ומהווה מכשול על הזכות הבסיסית להתחתן, ויוצרת מיון לא הגיוני על בסיס של העדפה מינית". הוא הוסיף כי "העותרים מבקשים שהמדינה תכיר ביחסיהם, התואמים את ההיסטוריה, המסורת והמימוש של נישואים בארצות הברית".

 

לדבריו, התיקון שהתקבל "מונע מקליפורניה את החובה לספק נישואים על בסיס של שיוויון. לכן בית המשפט הגיע למסקנה שהצעה 8 היא מנוגדת לחוקה".

 

זוהי כמובן אינה המילה האחרונה בפרשה,

 והמתנגדים לנישואים חד-מיניים כבר הודיעו כי בכוונתם לעתור לערכאות גבוהות יותר בקליפורניה, ולהגיע במידת הצורך גם לבית המשפט העליון בוושינגטון.

 

"הצעה 8" זכתה לפני כתשעה חודשים ברוב של 52.3 אחוזים ממצביעי משאל העם שנערך בקליפורניה. עם זאת, מושל קליפורניה, הרפובליקני ארנולד שוורצנגר, והתובע של קליפורניה, הדמוקרטי ג'רי בראון, סירבו להגן על "הצעה 8" בבית המשפט ובכך הביעו תמיכה בזכות גאים לנישואים חד-מיניים.

 

לפנייה לכתב/ת
לכתבה זו התפרסמו 62 תגובות ב-43 דיונים
 תגובה חדשה
הצג:
מהסוף להתחלה
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בקרוב בקליפורניה?
צילום: רויטרס
מומלצים