שתף קטע נבחר

 

"מסמך גלנט": הקרב החדש של האלוף

אלוף פיקוד הדרום הוא שועל קרבות ותיק, שכרגע צריך גם להתמודד עם קרבות במגרש אחר. קצין המכיר את האלוף, אמר לאחר פרסום "מסמך גלנט", כי "מי שרוצה להיות רמטכ"ל, צריך גם לדעת לעבור אירועים כאלה באופן אלגנטי, זה סוג של אתגר"

הפרסום הדרמטי על "מסמך גלנט", בו מוצגת לכאורה תוכנית מבצעית לכיבוש כיסא הרמטכ"ל, תוך פגיעה בעמיתיו למטה הכללי, בראשם הרמטכ"ל רב-אלוף גבי אשכנזי והאלופים המתמודדים על התפקיד - הדהימה קצינים רבים בצה"ל ובעיקר העלתה את המתיחות בצמרת צה"ל למימדים שלא היו מעולם. רק אדם אחד שתק, העדיף כנראה לשמור את מה שהוא חש קרוב אליו - יואב גלנט עצמו. דובר צה"ל, תת-אלוף אבי בניהו, שוחח זמן קצר לפני פרסום הפרשה עם גלנט, אך זה העדיף שלא לומר מילה בשלב הזה. נראה כי ידע שעל אף הנזק שעשוי להיגרם לו בטווח הקצר, בסוף הצדק ינצח.

 

גלנט (52), אלוף פיקוד הדרום, הוא שועל קרבות ותיק, שכרגע צריך גם להתמודד עם קרבות במגרש אחר לגמרי. את השנים

 הראשונות שלו בצה"ל עשה בכלל בחיל הים - מלוחם בקומנדו הימי, דרך פיקוד על ספינות הטילים ועד שסגר מעגל והפך למפקד השייטת בשנת 1994.

 

מאוחר יותר עבר ל"ירוקים". הוא מילא שורה של תפקידים מבצעיים, הוא כיהן כמפקד אוגדת עזה ועבר הסבה לאוגדה משוריינת. לאחר מכן היה ראש מטה זרוע היבשה, כאלוף שימש כמזכיר הצבאי של ראש הממשלה אריאל שרון, ומאז שנת 2005 הוא בפיקוד הדרום. זה לא סוד שגלנט רצה להתמנות לתפקיד סגן הרמטכ"ל לפני פחות משנה, בדרך להיות החייל מספר 1.

 

משלא זכה לתפקיד - בשל מאבקים פנימיים בין שר הביטחון ברק לרמטכ"ל אשכנזי - הוחלט כפשרה למנות לתפקיד הסגן את האלוף בני גנץ. גלנט, מצידו, החליט להמתין להחלטה על זהות יורשו של אשכנזי מהשטח בפיקוד הדרום. "קל להתחבר אליו, הוא נושם את מה שקורה כאן", אמר באחרונה מג"ד שנלחם ב"עופרת יצוקה" ופגש את האלוף גלנט פעמים רבות.

 

אינטרסים חיצוניים וזרים

האלוף גלנט, לא אחת דיפלומט בהתנהגותו, לא התייחס מעולם פומבית לתפקיד אליו הוא לוטש עיניים. גם בסביבתו ממעטים לדבר על זה ועל סיכויו כמי שנחשב ל"מועמד מוביל". לפני כמה שבועות אמר קצין שדיבר איתו, כי האלוף גלנט מגיע להתמודדות עם מה שיש לו - הנסיון המבצעי שצבר במשך שירותו. הוא הוסיף כי אלוף פיקוד הדרום מבין היטב שמדובר בהתמודדות שיש בה גם אינטרסים חיצוניים וזרים.

 

אמש, הנבואה הזאת הגשימה את עצמה והאלוף גלנט, כמה שעות אחרי שפרס בפני שר הביטחון את השקפת עולמו, במסגרת סבב הראיונות לתפקיד הרמטכ"ל, מצא עצמו ניצב מול פרסום שלכאורה אמור לפגוע בו לא רק כקצין בכיר בצה"ל, אלא

 גם כדמות ציבורית. לא לחינם הוכנס שמו של אייל ארד לעניין, הנחשב לדמות לא אהודה אצל שר הביטחון, וגם אצל ראש הממשלה בנימין נתניהו - והרי לכם הפיכת גלנט לאיש בעייתי שיוצא נגד חבריו למדים תוך חבירה לארד.

 

עם זאת, נראה כי בחר להפגין דווקא ברגע הלא פשוט הזה קור רוח ושקט נפשי, לשמור לעצמו את המחשבות מי עומד מאחורי הדברים ולמה, תוך הבנה כי לא לחינם שמו אותו על הכוונת. הקרב הזה הוא חדש לגלנט, אבל כמו שהגדיר זאת קצין שמכיר היטב את הנפשות הפועלות, זה מעין מבחן בשבילו. "מי שרוצה להיות רמטכ"ל, צריך גם לדעת לעבור אירועים כאלה באופן אלגנטי, זה סוג של אתגר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גלנט עם ברק. ארכיון
צילום: אריאל חרמוני משרד הביטחון
גלנט בשטח, במהלך "עופרת יצוקה"
באדיבות דובר צה"ל
מומלצים