שתף קטע נבחר
 

זהירות בצלחת: חזירי בר רדיואקטיבים בגרמניה

השפעות האסון בכור הגרעיני צ'רנוביל לא תמו וכעת פוגעות גם בחזירי הבר בגרמניה ועלולות לסכן את בריאות חובבי בשר החזירים. בשנה שעברה חלה עלייה במספר חזירי הבר שנמצאו בהם שאריות רדיואקטיביות כתוצאה מאכילת פטריות וגרגירי יער נגועים ביערות המדינה. הרשויות נאבקות כדי לאתר את הבשר הנחשב למעדן ולהורידו מהמדפים

24 שנה אחרי אסון צ'רנוביל, מסתבר כי הנשורת הגרעינית עדיין נותנת אותותיה בחזירי הבר של גרמניה. הרשויות כיום נלחמות כדי לסלק בשר חזירי בר הנגוע בשאריות רעילות מהשווקים במדינה, לאחר שאוכלוסיות החזירים נסקו בשיעורים גדולים בשנים האחרונות.

 

החזירים ניזונים בעיקר מפיטריות לסוגיהן, בעיקר כמהין וגרגירי יער, שעדיין מכילים ריכוזים גבוהים של החומר צזיום 137, הנישא בעננים רדיואקטיבים שהתפשטו ברחבי אירופה מאז התקרית הקטלנית בכור האוקראיני ב-1986.

 

"באזורים מסויימים, במיוחד בדרום המדינה, נמצאו שיעורי רדיואקטיביות גבוהים פי 10 מהנורמה בחזירי בר", כך דווח על ידי פלוריה אמריך, מדוברות הסוכנות הפדרלית להגנה מפני קרינה רדיואקטיבית בסוף השבוע. לדבריה, חלה עליה חדה במספר חזירי הבר, הנחשבים למעדן בגרמניה בדומה לבשר צבי. משמעות הדבר היא שיותר חזירי בר מיועדים למאכל, תופעה שמגבירה את החשש לסכנה לבריאות הציבור.

 

"עד כה אף אחד לא חלה קשות לאחר אכילת בשר חזיר בר", הוסיפה אמריך. "אך כל ציידי חזירי הבר באזורים המועדים לסיכון, בודקים אם בשר החיות הניצודות מכיל זיהום רדיואקטיבי לפני שהם מוכרים אותו לשווקים בברלין

 

בברלין מעניקים כיום פיצוי לציידים באם הבשר מתגלה כנגוע ומורד מהמדפים. בשנה שעברה פוצו אגודות הציידים ב-424,650 יורו (כ-565 אלף דולר), בהשוואה ל-240 אלף יורו ב-2006.  

 

לדברי מכון לבריאות ובטיחות המזון מקומי, תשעה מכל 56 חזירי בר שנבדקו בשנה שעברה, הראו רמות מסויימות של זיהום רדיואקטיבי מעל הרמה המותרת שהיא 600 בקרלים לקילוגרם. בחלק מהבשרים שנבדקו נמצאה כמות כפולה.  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
חזירי הבר ניזונים מפטריות נגועות
צילום: ויז'ואל/פוטוס
השלכות הנשורת הגרעינית מגיעה גם למזון
צילום: Gettyimages Imagebank
מומלצים