שתף קטע נבחר

 

דיווח: 20 שנות מאסר לבהאים ש"ריגלו" באיראן

לאחר כשנה וחצי של מעצר מבלי לראות שופט, גזר בית משפט באיראן עונשי מאסר כבדים על חמישה גברים ושתי נשים שהעבירו לכאורה מידע לישראל. פרקליטת המורשעים, כלת פרס נובל לשלום שירין עבאדי: "מדובר בגזר דין פוליטי"

שבעה ממנהיגי הדת הבהאית באיראן נשלחו הבוקר (יום ב') ל-20 שנות מאסר בגין "קשרים שקיימו עם הציונים" ולאחר שהורשעו בריגול למען ישראל. מדיווחים שהגיעו לידי קהילת הבהאים הבינלאומית עולה כי הסיבה ל"קשר" שבין מאמיני הדת לישראל מבוססת, ככל הנראה, רק על העובדה שמרכזה הראשי של הדת שוכן בחיפה.

 

בקהילה הבהאית התעורר חשש כי בשל חומרת העבירות שבהן הורשעו השבעה, יוחלט להוציא אותם להורג. נציגת הבהאים באו"ם, באני דוגל, מסרה כי "הנאשמים קיבלו הודעה על גזר הדין, ועורכי הדין החלו לשקוד על הגשת ערעור". 


המרכז הבאהי בחיפה. הבסיס לתיאוריית הקשר? (צילום: המרכז הבאהי)

 

עורכת דינם של שבעת המורשעים היא כלת פרס נובל לשלום, שירין עבאדי, שהאשימה את שלטונות איראן כי "מדובר בגזר דין פוליטי". בראיון לרשת BBC בפרסית מסרה עבאדי כי מבין הנאשמים חמישה הם גברים ושתיים נשים.

 

תחילת הפרשה לפני כשנתיים, אז נעצרו החשודים כשיוחסו להם, מלבד ריגול, גם פעילות בהתארגנות בלתי-חוקית והפצת חומרי תעמולה נגד המשטר האיסלאמי. משפטם נפתח בינואר האחרון, לאחר שהיו נתונים לא פחות מ-20 חודשים במעצר מבלי שהובאו בפני שופט.

 

לטענת משמרות המהפכה, השבעה קיבלו הוראות מישראל לפעול לערעור השלטון האיסלאמי.

הקהילה הבהאית ברחבי העולם הכחישה את אותן טענות, וגם בוושינגטון גינו את העמדתם לדין מבלי שניתנה להם גישה להגנה משפטית.

 

על-פי ההערכות, באיראן חיים כיום כ-300 אלף בהאים הנתפשים בעיני השלטונות בטהרן ככופרים, ולפיכך הם נאלצים להסתיר את אמונתם.

 

מוצאה של הדת הבאהית הוא באיראן של המאה ה-19. מאמיניה סבורים כי באהואללה, יליד 1817, היה הנביא האחרון שנשלח ארצה על-ידי האלוהים, בניגוד למוסלמים שרואים במוחמד נביאו האחרון של האל.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
שירין עבאדי. תגיש ערעור
צילום: רויטרס
מומלצים