הוקפא סיוע אמריקני ללבנון: מודאגים מחיזבאללה
ועדת החוץ בקונגרס השעתה סיוע בשווי 100 מיליון דולר מחשש למעורבות חיזבאללה פעילות צבא לבנון. ההחלטה התקבלה יום לפני תקרית הגבול בה נהרג סא"ל דב הררי. "על ארה"ב לבחון לעומק את יחסיה עם לבנון", טען יו"ר הוועדה
יו"ר וועדת החוץ של בית הנבחרים האמריקני, הווארד ברמן, הודיע על עצירת הסיוע הביטחוני המיוחד ללבנון, בטענה כי יש לבדוק לעומק את מעורבות חיזבאללה בפעילות צבא לבנון. ההחלטה התקבלה יום לפני תקרית הירי בגבול הצפון, בה נהרג סגן אלוף דב הררי. "לא יכול לאפשר במצפון נקי לשלוח נשק ללבנון", הסביר ברמן.
הסיוע הביטחוני המיוחד שמעבירה וושינגטון לביירות מוערך בכ-100 מיליון דולר. בהודעה שפרסם ציר הקונגרס ברמן נמסר כי "זה
זמן מה התעורר החשש בנוגע להשפעת החיזבאללה על הכוחות המזויינים של צבא לבנון, והמשמעות של הסיוע הצבאי שלנו ללבנון. מסיבה זו הוריתי לעצור את חבילת הסיוע הביטחוני המיוחד לצבא לבנון".
הווארד הדגיש כי תקרית האש בגבול ישראל-לבנון התרחשה יום לאחר קבלת ההחלטה, אולם האירוע הקשה רק חידד את התחושה כי יש לבדוק את השפעת הארגון החמוש על צבא לבנון. "המקרה מחזק את הצורך שממשלת ארצות הברית תבצע בחינה לעומק של יחסיה עם לבנון", הבהיר ברמן.
בהצהרתו, הדגיש ברמן כי הוא "מגנה בחומרה את ההתקפות של צבא לבנון שהביאו
למותו של קצין ישראלי. עד שנדע יותר על התקרית ועל אופי ההשפעה של החיזבאללה על צבא לבנון, ושיהיה ברור שצבא לבנון הוא גורם אחראי – אני לא יכול לאפשר במצפון נקי שארצות הברית תשלח נשק ללבנון".
ככל הידוע, חיזבאללה לא היה מעורב בחילופי האש - אולם בצה"ל הזכירו בעקבות האירוע כי השפעתו של הארגון על צבא לבנון הולכת וגוברת. העמדה הנחרצת שהביע ברמן מנוגדת לעמדתו הרישמית של הממשל האמריקני, שממשיך לטעון כי סיוע לממשלת לבנון בראשות סעד חרירי מהווה משקל נגד לחיזבאללה ולמליציות החמושות האחרות הפועלות במדינה.