שתף קטע נבחר

 

לאחר 3 עונות: עלייה באלימות המילולית במגרשים

רגע לפני פתיחת העונה, נערך בפרקליטות דיון בנוגע לאכיפת החוק כנגד אלימות. המסקנות: עלייה באלימות מילולית, ירידה בהנפת שלטים. הוסקו מסקנות, כעת נותר להמין לתוצאות

ב-21 באוגוסט תצא לדרך עוד עונה בליגת העל בכדורגל. רגע לפני השריקה הראשונה במגרשים, נערך היום (ג') בפרקליטות המדינה דיון, בנוגע לאכיפת החוק כנגד קריאות הגזענות והאלימות המילולית במגרשים. במהלך הדיון הוצג סיכם מעונת 2009/10, כשעל סמך כך נקבעו דרכי פעולה במישור הפלילי, המנהלי והמשמעתי.

 

המסקנה הראשונה מהדיון היתה, כי בעונה שעברה חלה עלייה בתופעת האלימות המילולית, לאחר שבמשך שלוש עונות הורגשה ירידה בתחום זה. הנתונים הראו, כי בעוד שקריאות 'מוות לערבים' פחתו, ישנן קריאות אחרות, חמורות לא פחות. כמו כן ניתן להצביע על ירידה משמעותית של תופעת הנפת שלטים אלימים וגזעניים.

 

עוד צוין בדיון, כי ישנה פעילות מבורכת מצד קבוצות מסוימות, שעורכות קמפיינים הסברתיים למניעת אלימות בספורט. עם זאת, לצד הישגים אלו, מן הדיון עלה כי במגרשים עדיין נשמעות קריאות גזעניות רבות, הנקראות ע"י אלפים, ובכלל זה נהמות ושירים גזעניים, ולפיכך התופעה איננה מטופלת באופן מספק.


רימון עשן באימון. מתי זה ייפסק? (צילום: עדי סרדס)

 

המשטרה מסרה עוד, כי במהלך העונה שעברה הורחקו 38 אוהדים, חלקם לעונה ולעיתים אף לשלוש עונות, לרבות הרחקות עקב קריאות גזעניות. ישנם אוהדים שהורחקו אפילו בערב המשחק, על בסיס מידע מודיעיני, וזאת למשחק בודד.  

 

מנכ"ל ההתאחדות לכדורגל אורי שילה טען, כי הדרך שהוכיחה את עצמה כיעילה ביותר, היא העמדה לדין משמעתי בזמן אמת, של הקבוצות שאוהדיהן קראו קריאות גזעניות או אלימות. מנכ"ל ההתאחדות הצביע על חשיבות דוחות השופטים ודוחות משטרה, לשם טיפול משמעתי.

 

בסיום נקבעו דרכי פעולה חדשים, בהם:

1. בכל משחק בו נשמעים שירים גזעניים, קריאות גזעניות או ביטויי אלימות מילולית חמורה, הדבר ייתפס כ'ארוע חריג' המחייב דיווח להתאחדות. כמו כן, יש לפעול לעיכוב של אוהדים שיבצעו עבירות של הסתה לגזענות, ולפתיחת תיקי חקירה לאוהדים אלה.


אוהדי פנאתינייקוס. יש עוד לאן לרדת (צילום: AFP)

 

2. המשטרה תעשה שימוש באמצעי צילום, לתיעוד תופעות גזעניות ותבחן שימוש בחומרים שתועדו על ידי כלי התקשורת. המשטרה תפעל לבצע פעולות יזומות לטיפול בתופעה, בפרט בארועים מועדים לפורענות ובתחילת העונה.

 

3. יש לבחון פתיחה בחקירה גם בנוגע לפרסומים גזעניים המופיעים באתרי אינטרנט של אוהדי הקבוצות.

 

4. בכל חצי שנה יעבירו המשטרה וההתאחדות דיווח חצי שנתי לפרקליטות, בו יפורטו היקף התופעה והפעולות שננקטו על ידם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רימון עשן
צילום: אלי אלגרט
מומלצים