מתחילים שנה: ארוחת 3 מנות
החגים מתקרבים והשף יזהר דניאל מציע לכם מתכונים לארוחה חגיגית ברוח שנה חדשה, שכוללת מרק, מנה עיקרית, תוספת ומנה אחרונה. הרימונים כבר בפנים
מרק דלעת עם צ'ילי וסילאן
מתכון של השף יזהר דניאל, קפה פולה
המרכיבים (ל-6 מנות):
1 בצל גדול חתוך לקוביות
2 גזרים גדולים חתוכים לקוביות
1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות
2 תפו"א גדולים חתוכים לקוביות
1 שורש סלרי חתוך לקוביות
1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות
1/2 קילו דלעת חתוכה לקוביות
3 כפות שמן זית
קמצוץ צ'ילי יבש גרוס
מלח לפי הטעם
עירית קצוצה לקישוט
אופן ההכנה:
- מחממים את השמן בסיר עם תחתית עבה, מוסיפים את הבצל והצ'ילי ומטגנים עד לקבלת גוון שקוף.
- מוסיפים את שאר הירקות ומאדים כ-10 דקות.
- מכסים במים חמים, מוסיפים את המלח, ומביאים לרתיחה. מבשלים עד לריכוך הירקות.
- טוחנים במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק.
- יוצקים לצלחות ומזליפים סילאן לקישוט ולתיבול ומפזרים עירית קצוצה.
מרק דלעת עם צ'ילי וסילאן (צילום: דרור כץ)
שוקי עוף ברכז רימונים וטימין על מג'דרה אגוזים וצימוקים
מתכון של השף יזהר דניאל, קפה פולה
המרכיבים (ל-6 מנות):
12 שוקיים הפוכות
5 כפות רכז רימונים
1 כף שמן זית
1 כפות פפריקה
1 כף דבש
1 כפית טימין קצוץ
1 כפית שום כתוש
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס
גרגירי רימונים טריים לקישוט
למג'דרה:
1 כוס אורז (רצוי יסמין)
1 כוס עדשים חומות
1 ראש בצל קצוץ דק
5 כפות שמן זית
1/2 כוס אגוזי מלך קלויים שבורים גס
1/2 כוס צימוקים לבנים
קמצוץ כמון טחון
פלפל שחור גרוס
מלח לפי הטעם
5 כוסות מים רותחים
גרגירי רימונים לקישוט
אופן ההכנה:
- שוקיים: מחממים את התנור לחום של 100 מעלות.
- מערבבים את הרימונים, שמן הזית, הפפריקה, הדבש, הטימין, השם, המלח והפלפל בקערה.
- מוסיפים לתערובת את השוקיים ומשרים אותם במקרר כשעתיים.
- מעמידים את השוקיים בתבנית ומכניסים לתנור למשך כ-40 דקות.
- מג'דרה: מחממים את השמן בסיר עם תחתית עבה, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד קבלת גוון זהוב.
- מוסיפים את האורז, הצימוקים, האגוזים, המלח, הפלפל והכמון.
- מבשלים את העדשים בנפרד עד ריכוך (כמעט מלא) עם 5 כוסות מים רותחים.
- יוצקים את העדשים עם הנוזלים על האורז ומערבבים.
- מכסים את הסיר במגבת ומבשלים כ-25 דקות על אש נמוכה מאוד.
- הגשה: יוצרים שלושה מערומים של מג'דרה, על כל ערימה מניחים שוק הפוכה ומקשטים עם גרגירי רימונים טריים.
שוקיים על מצע מג'דרה אגוזים וצימוקים (צילום: דרור כץ)
מלבי עם גרנדין ורימון
מתכון של השף יזהר דניאל, קפה פולה
המרכיבים:
למלבי:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה (לגרסה כשרה משתמשים בשמנת צמחית או מים באותן הכמויות)
1/2 1 כוסות מים
2 כפות מי ורדים (שקופים)
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס קורנפלור
גרגירי רימונים טריים (לקישוט)
לרוטב גרדנגין:
5 כפות גרנדין
2 כפות מי ורדים
1/2 לימון סחוט
1 כוס סוכר
אופן ההכנה:
- מלבי: מרתיחים את השמנת המתוקה עם 1/2 כוס מים, מי הורדים והסוכר.
- מערבבים בקערה נפרדת את הקורנפלור עם 1 כוס מים הנותרים.
- כשהשמנת רותחת מוסיפים את הקורנפלור תוך כדי בחישה עד להסמכה ומורידים מהאש.
- רוטב גרדנגין: מרתיחים את כל המוצרים יחד כ-15 דקות, מורידים מהאש ומקררים.
- הגשה: יוצקים לכוס 1 כפית רוטב מוסיפים את המלבי (כ-1 ס"מ מסוף הכוס) יוצקים 1 כף רוטב, 1 כפית גרגירי רימונים ומגישים.
מלבי שמנת עם גרנדין וגרגירי רימונים (צילום: דרור כץ)