המשטרה החרימה לנשות הכותל את השופר
בעקבות מעצר פעילות בחודשים האחרונים, הקפידה קבוצת המתפללות שלא להכניס כלל ספר תורה לרחבה והתפילה עברה בשקט יחסי. עם זאת נשמעו מחאות מצד המתפללים האחרים והנשים לא הורשו לתקוע בשופר, כמנהג חודש אלול
כמאתיים מתפללים ומתפללות השתתפו הבוקר (ראש חודש אלול) במניין התפילה שמקיימות "נשות הכותל" ברחבת הכותל המערבי בירושלים.
בעקבות מעצרן בחודשים האחרונים של ראש הקבוצה, ענת הופמן, והפעילה נופרת פרנקל, הקפידו הפעם המתפללות שלא להכניס את ספר התורה אל הרחבה, אלא להמתין איתו בחוץ עד לקריאת התורה, המתקיימת על פי פסיקת בג"ץ בקשת רובינזון הסמוכה. לתפילה הבוקר, כמו לכל הפעמים האחרונות, הגיעו גם גברים שבאו לתמוך במתפללות. חלקם לבשו חולצות עם הכיתוב: "אם הייתי אישה - היייתי נעצרת".
למרות זאת, נרשמו מספר תקריות כאשר מתפללים אחרים מחו על התפילה וקראו קריאות גנאי לעבר המשתתפות. במקביל, המשטרה החרימה שופר שבו "נשות הכותל" ביקשו לתקוע ברחבה עצמה, כפי שנהוג מדי בוקר בחודש אלול. השופר הוחזר להן בסיום התפילה כאשר שהו בקשת רובינזון.
המשטרה: היה חשש להפרת הסדר הציבורי
מהמשטרה נמסר כי "בבוקר בין השעות 7-8 התקיימה תפילה של כ-120 מנשות הכותל. במהלך התפילה הן התחילו להרים את קולן, וחרדים מעזרת הגברים צעקו לעברן וגינו אותן. על פי מנהגי המקום, נשים מתפללות בשקט ולא בקול רם. במהלך התפילה, אחת הנשים רצתה לתקוע בשופר – גם כן בניגוד למנהגי המקום. מפקד הר הבית ביקש להעביר את השופר לידיו עד לסיום התפילה מחשש להפרת הסדר ציבורי. בתום התפילה הוחזר השופר".
ענת הופמן, שבחודש שעבר הורחקה ל-30 יום מרחבת הכותל, והיא שהמתינה הבוקר
עם ספר התורה מחוץ לרחבה, אמרה ל-ynet: "לא אני הורחקתי מהכותל, אלא התורה. מקומם שהספר היחיד שמיועד לנשים לא הורשה הבוקר להיכנס לרחבה, בעוד שיש שם עשרות ספרי תורה המיועדים לשימושם של גברים בלבד". לדבריה, צריך להיות בור וחסר רגישות כדי לשתוק על כך. הופמן ציינה כי לא מובנת פרשנות המשטרה לפסיקת בג"ץ לפיה אסור לנשות הכותל לתקוע בשופר.
יחד עם זאת, אמרה ראש הקבוצה כי אף שאחזה בספר, עוברים ושבים - דתיים וחרדים, גברים ונשים - נישקו אותו כשהיו בדרכם אל הכותל והתייחסו אליה בכבוד.