הכי ביתית שיש: עוגת שיש
לא תמצאו אותה בתפריטי המסעדות ובטח שלא על שולחן הקינוחים בחתונות, אבל עוגת השיש היא העוגה הכי ביתית, שלעולם לא נס ליחה. כאן בגרסה שמצטיינת במרקם לח ורך ובסלסולי שיש יפים משוקולד עשיר
עוגת שיש
המרכיבים (ל2- תבניות אינגליש קייק):
200 גרם חמאה רכה
1/4 1 כוסות 250) גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים
1/2 2 כוסות 350) גרם) קמח
2 כפיות שטוחות אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה
1/2 כפית מלח
כ1- ו1/8- כוס 260) מ"ל) שמנת חמוצה (מסוננת מנוזלים 3-2 שעות קודם)
1/4 כוס 60) מ"ל) חלב
למלית:
150 גרם שוקולד מריר איכותי, קצוץ
2 כפות חלב
(צילום: גיא בלומנשטיין)
אופן ההכנה:
- בקערת מיקסר מעבדים את החמאה עם הסוכר בעזרת הוו השטוח, רק עד לקבלת תערובת קרמית אחידה. מוסיפים את הווניל ומערבבים. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומערבלים היטב לאחר כל הוספה.
- מנפים לקערה בינונית את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה והמלח.
- בקערה קטנה מערבבים את השמנת עם החלב.
- במהירות נמוכה מוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח (ב3- פעמים) עם תערובת השמנת והחלב (ב2- פעמים) לתוך תערובת החמאה. מתחילים ומסיימים עם הקמח ומערבלים בכל פעם רק עד לקבלת תערובת אחידה.
- מכינים את המלית (התערובת החומה:( שמים את השוקולד עם החלב בקערה בינונית וממיסים מעל לסיר עם אדים (בן מארי.( מסירים מהאש ומצננים מעט בצד. מעבירים כ1/3- מתערובת העוגה לתערובת השוקולד ומערבבים אותה פנימה במרית.
- מעבירים 1/2 מהתערובת הלבנה לתוך 2 תבניות אינגליש קייק משומנות באורך כ22- ס"מ. מעבירים 1/2 מכמות המלית בכל עוגה ומורחים בשכבה אחידה מעל לתערובת הלבנה, ולבסוף מכסים כל עוגה באופן שווה בתערובת הלבנה שנותרה מעל. לעיצוב דגם השיש: מעבירים להב של סכין בתוך תערובת כל תבנית בתנועות סלסול או ספירלה, ואז מעבירים פס ישר לאורך התבנית ועוד פס ישר בחזרה.
- אופים כ40- דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180) מעלות,( עד שקיסם שמחדירים פנימה יוצא נקי.
עוגת שיש
צילום: גיא בלומנשטיין
מומלצים