ללקק את הכנפיים
הכנת אוכל מחוץ לבית לא חייבת לכלול עשן ונפנוף - השפית סבינה ולדמן הצטיידה בגזייה ויצאה לחיק הטבע (טוב, נו, לפארק הירקון) כדי להכין כנפיים ברוטב ברביקיו
(בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין)
כנפיים ברוטב ברביקיו ובירה שחורה
המרכיבים:
500 גרם כנפי עוף נקיות, חצויות
שמן קנולה
מלח גס
פלפל שחור גרוס
1 בצל סגול, קצוץ גס
5 שיני שום
1 כף רסק עגבניות
3 ענפי רוזמרין
1 כוס רוטב צ'ילי מתוק
בקבוק קטן (330 מ"ל) בירה שחורה
אופן ההכנה:
- מחממים על הגזייה סיר גדול ושמים בו כמה כפות שמן.
- מתבלים את הכנפיים במלח ובפלפל.
- מטגנים את הכנפיים במשך 3-2 דקות מכל צד על להבה גבוהה. מוציאים מהסיר ושומרים בצד.
- מטגנים בסיר את הבצל במשך כ-3 דקות על להבה גבוהה. מוסיפים את שיני השום, רסק העגבניות והרוזמרין ומערבבים היטב.
- מחזירים את הכנפיים בחזרה לסיר. מוסיפים את רוטב הצ'ילי ואת הבירה ומביאים לרתיחה.
- מבשלים ברתיחה עדינה במשך 15 דקות נוספות, עד שהרוטב מצטמצם. מגישים עם פלחי לימון.
- סבינה ולדמן היא השפית של מסעדת רוטשילדס קיטשן (שדרות רוטשילד 73, תל אביב)
צילום: חגי דקל
מומלצים