רמטכ"ל עיראק: הצבא לא מוכן לנסיגה אמריקנית
נשיא ארה"ב הצהיר כי יעמוד בלוח הזמנים: רוב הכוחות האמריקנים יחלו לעזוב בסוף החודש, והאחרונים יתפנו ב-2011. אולם למפקד הצבא המקומי יש השגות: "אם הפוליטיקאים היו שואלים אותי, הייתי אומר להם להשאיר את ארה"ב עד 2020"
מפקד צבא עיראק הודה שהוא אינו בטוח שחייליו מסוגלים להגן על המדינה ללא סיוע מעמיתיהם האמריקנים. העיתון הבריטי "דיילי טלגרף" דיווח הבוקר (ה') שהגנרל בבקיר זבארי אמר לקציניו שהוא מקווה שארצות הברית לא תסיג את כוחותיה עד 2020.
חושש מהעתיד. הגנרל בקברי (משמאל) במסיבת עיתונאים (צילום: רויטרס)
לפי הדיווח, בבקיר אמר את הדברים במהלך כינוס ביטחוני בבגדד, שבו הוא דן בנסיגת הכוחות האמריקנים בסוף החודש. "בשלב הזה הנסיגה
מתקדמת יפה, מכיוון שהאמריקנים עדיין פה, אבל הבעיה תתחיל אחרי 2011", צוטט בקברי ב"טלגרף". "הפוליטיקאים צריכים למצוא דרך למלא את הריק אחרי 2011".
נשיא ארה"ב, ברק אובמה, הכריז החודש באופן רשמי שהמעורבות הצבאית במדינה תסתיים ב-31 באוגוסט - שבע שנים אחרי שקודמו, ג'ורג' בוש הבן, החליט לפלוש לעיראק. לפי תוכנית אובמה, כ-50 אלף חיילים אמריקנים יישארו עיראק בתור "כוח מעבר" שיתמוך ויאמן את הצבא המקומי עד לנסיגה הסופית בשנה הבאה.
מספר התקריות האלימות בעיראק ירד באופן משמעותי מאז 2008, אבל הבחירות הכלליות בחודש מרס הציתו מחדש את המשבר הפוליטי והעדתי
במדינה. "אם היו שואלים אותנו לגבי הנסיגה, הייתי אומר לפוליטיקאים: הצבא האמריקני חייב להישאר עד שהצבא העיראק מוכן באופן מלא - בשנת 2020", אמר הרמטכ"ל בבקרי.
בית המשפט העליון בבגדד אמנם אישר את תוצאות הבחירות וקבע שמפלגת "עיראקיה" הבין-עדתית, בראשות איאד עלאווי, היא הזוכה. אולם המשבר ששיתק את המדינה רחוק מלהסתיים, וטרם הוקמה ממשלה חדשה. עובדה זו לא נעלמה מעיני הבית הלבן, ששיגר קבוצת יועצים בכירים למדינה כדי לקדם פתרון פוליטי והקמת ממשלה עד הנסיגה.