איך למזער הכאב לאחר עקירת שיניים? 10 עצות
עברתם עקירה של שן ואתם רוצים לנסות ולמזער את הכאבים? הימנעו מאכילה בשעתיים הראשונות, אל תצחצחו שיניים באותו הערב ואל תשתמשו בשטיפת פה
עקירת שן היא אירוע מלחיץ ולפעמים גם כואב. כאשר מדובר בעקירה רגילה השן נשלפת בשלמותה, אך במקרים בהם לא ניתן להוציא את השן בחתיכה אחת או שאין אפשרות לאחוז בה בעזרת מכשיר העקירה, מתבצעת עקירה כירורגית. הרופא הכירורג מבצע חיתוך ופירוק של חלקי השן ושל העצם האוחזת בשן, עד למצב בו הוא יכול לאחוז אותה ולנתקה מהלסת.
ממזערים את הכאב
ד"ר רונן בורדובסקי, רופא שיניים לאסתטיקה דנטלית ושיקום הפה, מייעץ כיצד ניתן למזער את אי הנוחות והכאב:
1. הימנעו מאכילה בשעתיים הראשונות.
2. הניחו דבר מה קר על אזור העקירה. חשוב לדעת כי אסור לשים קרח על המקום לזמן ארוך יותר מ-10 דקות בשל החשש מכווית קור. לכן יש לשים את הקרח על המקום לסירוגין, 10 דקות בכל פעם.
3. הימנעו ממזון חם או קשה.
4. הימנעו מפעילות פיזית וממאמץ גופני.
5. הימנעו מחשיפה ממושכת לשמש.
6. אל תשתו משקאות חמים מאחר והדבר גורם לדימום.
7. השימוש בשטיפות פה אסור מחשש לדימום.
8. אל תירקו.
9. הימנעו מעישון.
10. אל תצחצחו שיניים בערב בו בוצעה העקירה. 24 שעות לאחר העקירה כבר ניתן לבצע שטיפות עם מי מלח, המיועדים לקטילת החידקים בפה, או עם מי פה ולצחצח שיניים באופן סדיר, אך בזהירות.
בנוסף, נטילת משככי כאבים מומלצת עוד בטרם האזור התעורר, כדי למנוע כאב עתידי. תופעות כמו נפיחות קלה בלחי הסמוכה למקום השן שנעקרה, במיוחד במקרים של עקירות כירורגיות, או אדמומיות הן נפוצות וסבירות. גם כאב בימים שלאחר העקירה הוא סביר, אולם נפיחות גדולה מדי או הפרשה מצריכות בדיקת רופא.