סיטי פוד מאיימת: פנייה לקופי בין תחשוף לתביעה
הרשת העולמית מנהלת מגעים עם שלוש קבוצות משקיעים, ובהן רשת קפה קפה. עו"ד איל פלום המייצג את הרשת: "הסניפים היותר מבוקשים ומעניינים אינם בבעלות סיטי פוד"
הנהלת סיטי פוד, בעלת הזיכיון לרשת קופי בין בישראל, מגיבה בחריפות לידיעות על מתחרים המעוניינים במיקומי הסניפים של קופי בין ועל רוכשים פוטנציאליים לזיכיון: "כל גורם שינסה לתקשר ישירות עם הזכיינים או עם הרשת העולמית, חושף עצמו לתביעה של הפרת חוזה ויישא בנזקים שייגרמו".
תהליך הקריסה של זכייני קופי בין נמצא בעיצומו, והשאלה היא מה ישיג את מה - הקריסה של הזכיינים או הצעת פתרון להצלת הרשת", כך אומר איל פלום, עורך הדין המייצג את הרשת העולמית בישראל.
בחברה העולמית בוחנים פניות מצד גורמים המעוניינים ברכישת הזיכיון לקופי בין, ולא שוללים גם אפשרות של "ישיבה על הגדר": לתת לכל הסניפים להיסגר, ולאחר מכן להתחיל לבנות את הרשת מחדש.
"לאחר סגירת הסניפים יהיה אפשר להעביר את הזיכיון למשקיע, שיבנה אסטרטגיה חדשה למותג וישקיע גם בקמפיין פרסום", אמר עו"ד פלום ל'כלכליסט'. עם זאת, אם תפסיק הרשת העולמית להעביר סחורה וחומרי גלם לסניפים, ייתכן מצב, שכבר קיים בחלק מהסניפים, שלפיו הזכיינים יהפכו את הסניפים לבתי קפה מקומיים ויפעילו אותם בשם אחר.
בשלב זה מתנהלים מגעים ראשוניים עם שלוש קבוצות עסקיות שהביעו התעניינות בקבלת הזיכיון. לטענת עו"ד פלום, "יש הצעות קונקרטיות שעוד לא התגבשו להסכם", ובחברה העולמית בוחנים את ההצעות. הפנייה הקונקרטית ביותר היא זו של רונן נימני, הבעלים של רשת קפה קפה.
"הסניפים המעניינים לא בבעלות סיטי פוד"
בנוסף, פנו לנציג החברה בישראל קבוצה של אנשי עסקים שלהם זיקה לתחום המסעדנות. קבוצה נוספת של אנשי עסקים, שכל אחד מהם מפעיל בית קפה אחר, נמצאת גם היא במגעים לקבלת הזיכיון.
התגובה הראשונית של הרשת העולמית לפנייה של נימני היתה שאלה בדבר הפרדת שני המותגים – קפה קפה וקופי בין. אם יקבל נימני את הזיכיון הוא יצטרך לגבש אסטרטגיה של הפרדה בין שתי הרשתות, הפעלת מטה נפרד ומציאת מיקומים שלא תוביל לקניבליזציה בין הרשתות.
העסקה של נימני או של מי שירכוש את קופי בין תלויה בין היתר בזכיינים. זכיינים שחתומים על הסכם מול סיטי פוד (זכיינית קופי בין בישראל) צפויים להיתקל בבעיה אם ירצו להחליף זכיין. בחלק מהסניפים שהשכירות בהם אינה מול סיטי פוד אלא מול בעל הנכס, הזכיינים רשאים להחליט להפעיל במקום בית קפה חלופי. עם זאת, עו"ד פלום טוען כי "הסניפים היותר מבוקשים ומעניינים אינם בבעלות סיטי פוד".