שתף קטע נבחר
 

ג'אלבי: עצמאות מתוקה

רינה פושקרנה חוגגת את יום העצמאות ההודי שחל היום עם ג'אלבי - ממתק מיוחד שדומה באופן מפתיע לזנגולה העיראקית

  

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

(בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין)

 

גָ'אלֵבּי

ממתק אותו נהוג לאכול ביום העצמאות של הודו, המצוין מדי שנה ב-15 באוגוסט.

 

המרכיבים:

לבצק:

2 כוסות קמח לבן

1 כף קמח עדשים/קמח חומוס

1 כפית שמרים יבשים (או קוביית שמרית)

1 כף חמאה

1 כף סוכר

1 כפית מיץ לימון

1 כוס מים

6 חוטי זעפרן מושרים במים (או כמה טיפות של צבע מאכל)

500 מ"ל שמן לטיגון

לסירופ הסוכר:

2 כוסות מים

1 כוס סוכר

1 כפית מיץ לימון

2-3 חוטי זעפרן

1/2 כפית הל טחון

לקישוט:

חוטי זעפרן וחופן פיסטוקים קצוצים

 

אופן ההכנה:

  1. הבצק: שמים בקערה את כל מרכיבים הבצק מלבד המים ומערבבים היטב.
  2. מוסיפים את המים, בוחשים עד שלא נשארים בעיסה גושים, מכסים את הקערה ומשאירים במקום חמים למשך הלילה.
  3. סירופ הסוכר: שמים בסיר את כל מרכיבי הסירופ. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה.
  4. להכנת הג'אלבי: מעבירים את הבלילה לשקית זילוף או לבקבוק לחיץ.
  5. מחממים שמן במחבת, יוצקים את הבלילה פנימה בתנועה סיבובית בצורת שבלול ומטגנים כל צד כדקה-שתיים.
  6. את הג'אלבי החם מעבירים מייד לטבילה בת דקה בסירופ הסוכר (על הסירופ להיות בטמפרטורת החדר).
  7. לפני ההגשה מקשטים את הג'אלבי בחוטי זעפרן ובפיסטוקים קצוצים.

 

  • רינה פושקרנה היא השפית והבעלים של רשת טנדורי

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רינה פושקרנה
צילום: אבי חי
מומלצים