ג'אלבי: עצמאות מתוקה
רינה פושקרנה חוגגת את יום העצמאות ההודי שחל היום עם ג'אלבי - ממתק מיוחד שדומה באופן מפתיע לזנגולה העיראקית
(בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין)
גָ'אלֵבּי
ממתק אותו נהוג לאכול ביום העצמאות של הודו, המצוין מדי שנה ב-15 באוגוסט.
המרכיבים:
לבצק:
2 כוסות קמח לבן
1 כף קמח עדשים/קמח חומוס
1 כפית שמרים יבשים (או קוביית שמרית)
1 כף חמאה
1 כף סוכר
1 כפית מיץ לימון
1 כוס מים
6 חוטי זעפרן מושרים במים (או כמה טיפות של צבע מאכל)
500 מ"ל שמן לטיגון
לסירופ הסוכר:
2 כוסות מים
1 כוס סוכר
1 כפית מיץ לימון
2-3 חוטי זעפרן
1/2 כפית הל טחון
לקישוט:
חוטי זעפרן וחופן פיסטוקים קצוצים
אופן ההכנה:
- הבצק: שמים בקערה את כל מרכיבים הבצק מלבד המים ומערבבים היטב.
- מוסיפים את המים, בוחשים עד שלא נשארים בעיסה גושים, מכסים את הקערה ומשאירים במקום חמים למשך הלילה.
- סירופ הסוכר: שמים בסיר את כל מרכיבי הסירופ. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה.
- להכנת הג'אלבי: מעבירים את הבלילה לשקית זילוף או לבקבוק לחיץ.
- מחממים שמן במחבת, יוצקים את הבלילה פנימה בתנועה סיבובית בצורת שבלול ומטגנים כל צד כדקה-שתיים.
- את הג'אלבי החם מעבירים מייד לטבילה בת דקה בסירופ הסוכר (על הסירופ להיות בטמפרטורת החדר).
- לפני ההגשה מקשטים את הג'אלבי בחוטי זעפרן ובפיסטוקים קצוצים.
- רינה פושקרנה היא השפית והבעלים של רשת טנדורי
רינה פושקרנה
צילום: אבי חי
מומלצים