הנשיא מתערב: אובמה תומך במסגד בגראונד זירו
לראשונה מאז החל הדיון הציבורי על בניית מסגד סמוך למקום שבו פגעו מטוסים במגדלי התאומים, הביע הנשיא עמדה. לדברי אובמה, המחויבות האמריקנית לחופש הדת היא בלתי מעורערת, ועל כן יש לאפשר למוסלמים להקים מסגד במקום
מתייצב לצד המוסלמים האמריקנים. נשיא ארצות הברית, ברק אובמה, הביע תמיכה בבניית מסגד ומרכז תרבות איסלאמי בקרבת "גראונד זירו", המקום שבו עמדו מגדלי התאומים עד לפיגוע הטרור ב-11 בספטמבר 2001. אובמה השמיע לראשונה את קולו במחלוקת, בארוחת ערב מסורתית לציון תחילת חודש הרמדאן, שהתקיימה הלילה (שבת) בבית הלבן.
לפי סקרים שנערכו באחרונה, מרבית תושבי העיר ניו-יורק מתנגדים להקמת המסגד סמוך למקום שבו הטיסו מחבלי אל-קאעידה שני מטוסי נוסעים אל תוך מרכז הסחר העולמי. מתנגדי המסגד טוענים כי הקמתו היא פעולה מתריסה, הפוגעת בזכרם של חללי פיגוע הטרור.
גורמים ליברליים, ובהם ראש העיר מייקל בלומברג, הביעו תמיכה תוך חריקת שיניים וציינו את זכותם של המוסלמים לחופש הפולחן. את הטיעון הזה הציג הלילה הנשיא אובמה עצמו, שעד כה סירב להתייחס לעניין בטענה שמדובר ב"סוגייה עירונית". כעת הוא הבהיר, כי "כאזרח וכנשיא, אני מאמין שלמוסלמים יש את אותן זכויות לנהוג על פי דתם כמו לכל אחד אחר במדינה".
לדברי אובמה, חופש הדת "כולל את הזכות לבנות מקום לתפילה ומרכז קהילתי על קרקע פרטית במנהטן, באופן חוקי ולפי התקנות העירוניות. זוהי אמריקה והמחוייבות שלנו לחופש דת חייבת להיות בלתי מעורערת". מנגד, טוענים רבים שעוד יוכח שהמימון מקורו בגורמים קיצוניים, התוקעים יתד בלב מנהטן. אך גם הם לא יכולים להתעלם מהעובדה שבניו-יורק חיים כמיליון מוסלמים.
ניוט גינגריץ', לשעבר יו"ר בית הנבחרים ומבכירי הרפובליקנים, טען כי סעודיה לא היתה מאפשרת הקמת כנסייה או בית כנסת בריאד, ועל זה
השיבו יריביו הפוליטיים, שזהו בדיוק ההבדל בין ארה"ב לבין סעודיה וזה מה שהופך את אמריקה למדינה מיוחדת. גם שרה פיילין, מי שהתמודדה על תפקיד סגנית הנשיא מטעם המפלגה הרפובליקנית ב-2008, כבר הביעה התנגדות נחרצת למסגד.
בתחילת החודש דחתה הוועדה העירונית האחראית על הגדרת אתרים היסטוריים עתירה נגד הקמת המסגד והמרכז הקהילתי, שייקרא "בית קורדובה", וסללה את הדרך לתחילת הבנייה. המרכז יכלול אולם ספורט, בריכה, אולם אירועים וכמובן - מסגד.
Read this article in English