אלפיים צעדו בת"א: "אזרחות לילדים בלי תנאים"
יום אחרי שגם רעייתו של ראש הממשלה התייצבה לימינם, הגיעו אלפים לצעדת מחאה נגד ההחלטה לגרש 400 ילדי עובדים זרים מהארץ, בהתאם להחלטת הממשלה בנושא. "הרוב השפוי בציבור במדינה מתנגד לגירוש", אמרו המארגנים
כ-2,000 בני אדם השתתפו הערב (שבת) בצעדת מחאה בתל-אביב נגד ההחלטה לגרש 400 מילדי העובדים הזרים שאינם עומדים בקריטריונים שנקבעו בהחלטת הממשלה. המפגינים נושאים בידיהם שלטים שעליהם נכתב: "לא לגירוש" ו-"אזרחות לילדים בלי תנאים", וקוראים: "ישי, ישי תתפטר".
- לחצו כאן
לקריאת המכתב ששלחה שרה נתניהו לשר ישי
מארגני האירוע הביעו שביעות רצון מההיענות הציבורית לקחת חלק במאבקם. "כמות האנשים שהגיעה רק מוכיחה שרוב הציבור השפוי במדינה מתנגד לגירושם של אותם 400 ילדים. הם לא צריכים לשלם את המחיר של היעדרות מדיניות ברורה בישראל", אמרה ל-ynet רותם אילן, יו"ר ארגון "ילדים ישראלים" ואחת ממובילות המאבק.
בין מאות המפגינים גם אסתר שהגיעה מהפיליפינים לפני כ-13 שנה ובאה לצעדת המחאה יחד עם בתה ירדן, בת חמש. "אני מאוד מקווה שבסופו של דבר לא יגרשו אותי. זה לא פייר שיש כאלה שנשארים וכאלה שיגורשו", סיפרה האם.
אסתר אמרה גם כי "זה לא קל לעזוב, ועוד יותר קשה לי להסביר לילדה שלי למה חברים שלה נשארים כאן והיא תאלץ לעזוב את המדינה. היא ילדה סקרנית ששואלת הרבה דברים לא פשוטים ואני זו שצריכה לתת לה את התשובה". ירדן הקטנה שהייתה לצדה אמרה רק: "אני אוהבת את ישראל ורוצה להישאר פה עם החברים שלי".
אתמול דווח כי שרה נתניהו, רעייתו של ראש-הממשלה, פנתה במכתב לשר הפנים, אלי ישי, ובו ביקשה ממנו להימנע מגירושם של 400 ילדי העובדים הזרים מישראל בהתאם להחלטת הממשלה. היא אף ציינה כי שוחחה עם ראש-הממשלה רבות על הנושא עוד טרם קבלת ההחלטה בסוגיה והביעה לפניו את עמדתה.
"רוצה להישאר עם החברים שלי". ההפגנה בת"א (צילום: ירון ברנר)
"אלי היקר שלום. אני פונה אליך כאם לשני בנים צעירים וכפסיכולוגית בשירות הציבורי", כתבה נתניהו לישי. "אני מבקשת ממך מעומק לבי להשתמש בסמכותך לפי החלטת הממשלה ולאפשר לרוב רובם של 400 הילדים הנותרים להישאר בישראל".
על רקע הדברים, הסתיים ביום חמישי האחרון באווירה מנומנמת השבוע הראשון לתקופה שהוגדרה בהחלטה הממשלה להסדרת מעמד הזרים שנקבע כי יוכלו להישאר. למרות היערכות מיוחדת של רשות ההגירה והאוכלוסין במשרד הפנים, דווח כי מאז החלה קליטת הפונים הוגשו רק 193 בקשות.
לנוכח ההיענות המצומצמת, קרא קובי ניניו, מרכז פרויקט ילדי שוהים בלתי-חוקים, למי שעומד בקריטיונים שהוגדרו בהחלטת הממשלה למהר ולהסדיר את מעמדם. "תגיעו, לפחות תגישו בקשה", קרא ניניו - שלא הסתיר את הפתעתו לנוכח מיעוט הפניות. "ציפינו שיבואו הרבה יותר, התכוננו היטב - ואנשים ממעטים להגיע".
Read this article in English