שתף קטע נבחר

 

עדויות מהאסון בפקיסטן: 70 ניצלו בבית העשיר

אנשי האו"ם, שמסייעים למיליוני בני אדם שנפגעו מהשטפונות, תיארו ל-ynet את המצב הקשה: "כל מה שהיה לעניים אבד". אולם תחושת שותפות הגורל מספקת גם סיבות לאופטימיות: "עשיר שיכן 70 איש בקומה השנייה של ביתו, והציל את חייהם"

20 מיליון איש סובלים, שישה מיליון מקבלים סיוע, 1,600 הרוגים, מקרה כולרה אחד. אלו המספרים הנוראיים שמגיעים מפקיסטן, בעקבות השטפונות העזים שפקדו את האזור, והביאו להרס אדיר במדינה.

 

בשיחה עם ynet, סיפרו קצין המידע הראשי של תוכנית המזון של האו"ם (WFP) ודוברת סוכנות הפליטים של הארגון בפקיסטן על ההתמודדות עם המצב הקשה. לצד הידיעות הקשות, הם גם תיארו סיפורים מעוררי השראה - אדם עשיר שאסף 70 איש לקומה השנייה של ביתו הגדול - וכך הציל את חייהם.

 

צפו במראות מפקיסטן החרבה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"אנחנו מקבלים הרבה תרומות מהקהילה הבינלאומית, אך הן אינן מספיקות. אנחנו זקוקים לתרומות עכשיו", הדגיש אמג'ד ג'מל, קצין המידע הראשי של WFP בפקיסטן. "מתוך 20 המיליון שהושפעו מהשיטפונות, יש שישה מיליון בני אדם שנעזרים בכוחות הסיוע של האו"ם ובארגונים אחרים, וצריכים סיוע דחוף. עלינו לספק להם מזון, להעביר להם מים נקיים ולקנות מוצרים כמו שמיכות, מחסה ושירותי בריאות".

 

"הנפגעים הם לא אנשים שמחזיקים חסכונות בבנקים"

פחות מ-24 שעות לאחר שהתגלה מקרה הכולרה הראשון בפקיסטן, הזהיר ג'מל שהמיליונים שהושפעו מהשטפונות עלולים להידבק במהרה במחלות.

"לרובם אין כל דרך לעזור לעצמם. אלה לא אנשים שמחזיקים חסכונות בבנקים. חלקם הגדול מאוד עניים - כל שהיה להם היה בביתם, והכל אבד", אמר. "האזור הזה היה בקשיים עוד קודם לכן ורמת העוני היתה בעלייה עקב עליות מחירי מוצרי הבסיס. מה שאירע גמר את המעט שהיה להם - המזון, היבול, המקנה".

 

הוא סיפר גם על התשתית הגרועה שעלולה לגרום לנזקים רבים נוספים: "אתמול בבוקר לדוגמה, כשחילקנו מזון באזורי אסון, הכל היה יחסית בסדר - אבל כשחזרנו בערב הכל היה מוצף. גשם נוסף ירד ושטף בתים ורחובות. אנשים פונו, בתים נקברו תחת המים. הממשל הפקיסטני ואנחנו עושים כל מאמץ להגיע לאנשים בשטח. מזג האוויר עדיין גורם לבעיות, הכבישים חסומים וגם המסוקים מקורקעים לעתים. אני לא זוכר בכל שנותיי כזה אסון וכזה מזג אוויר גרוע".

 

צילום: רויטרס

 

אסון הומניטרי נוסף בהתהוות הם המים העומדים, שעלולים להעלות את מספר המתים. "זו קרקע נוחה למחלות זיהומיות, מגפות ורעב", אומר ג'מל. "כרגע מספר הקורבנות נמוך יחסית, בסביבות 1,600 איש, אבל בקרוב יהיה גל שני של מוות, כי ללא מזון ופינוי אין לאנשים האלה סיכוי".

 

החקלאי איבד את אדמתו: "כל עולמי מתחת למים"

הוא נתן דוגמה של חקלאי, שעיבד חלקת אדמה ענקית. "הוא היה בסדר, חיכה לאוכל. שאלתי אותו: 'היו לך 3,000 קילומטר מרובע, למה אתה זקוק

לעזרה?' הוא ענה: 'המים הגיעו בלילה, כל שיכולתי הוא להציל את חיי, לא יכולתי להציל דבר מהרכוש. שאלתי את עצמי אם להציל את חיי ילדיי או את שלי. לבסוף הצלחתי להציל את ילדיי, אך יצאנו עם הבגדים שעל גופנו בלבד. בעבר נתתי כספים לעניים, היום אין לי דבר. כל האדמה שלי וכל עולמי נמצא מתחת למים".

 

התסכול הרב מביא את הפקיסטנים להפגין נגד המצב. "אנחנו עדים לחוסר סבלנות אצל הנפגעים, וזה טבעי", מספר קצין המידע, שמפרט את האסונות שנחתו על המדינה - רעידת האדמה, הגירת מיליוני חסרי בית מהצפון בעקבות הלחימה נגד הטליבאן, התקפות הטרור וכעת ההצפות. לגבי הטליבאן, אומר ג'מאל: "הארגון שלהם ניזוק בעבר, אנחנו מקווים שהם לא ירימו ראש בעקבות מה שאירוע".

 

האנשים ישנים בקומה השנייה, הילדים בבי"ס על גבעה

דוברת סוכנות הפליטים של האו"ם (UNHCR) בפקיסטן, אריאן ראמרי, סיפרה ל-ynet על ביקור שערכה בכפר הקטן צ'רסדה: "חילקנו אסימונים שמספקים לתושבים אפשרות להגיע למרכז החירום שלנו באזור כדי לקבל רשתות נגד יתושים, יריעות פלסטיק שאיתן ניתן להקים מחסה או לסתום חורים בגג, שמיכות, מזרונים, דליים, מחבתות וסירים". 

 

"הרוח האנושית מרימה את ראשה והסיוע הקהילתי יפה", סיפרה דוברת סוכנות הסיוע. "למשל, אחד מהעשירים, שביתו בן שתי הקומות לא נהרס, החזיק בביתו בשיא השיטפונות 70 איש בקומה השנייה ובכך הציל את חייהם. את משפחתו שלו הוא העביר לגג. בינתיים הפכה הקומה השנייה למרכז החירום שלנו ונפתחה לכל מי שזקוק ללון בה".


פורסם לראשונה 15/08/2010 23:37

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כל הרכוש אבד
צילום: רויטרס
מחכים לסיוע אווירי
צילום: AFP
מומלצים