שתף קטע נבחר

 
צילום: gettyimages imagebank

פיאד מסכם שנה: בונים דירות, כבישים ובתי ספר

דו"ח לסיכום פעילות הממשלה הפלסטינית הציג הישגים בהתקדמות בניית מוסדות המדינה שבדרך ושיפור התשתיות בגדה "למרות המכשולים של הכיבוש הישראלי". בהיעדר אופק מדיני, גם שם מודים: "הכל עלול לרדת לטמיון"

עשייה בשטח לקראת מדינה: הממשלה הפלסטינית פרסמה הבוקר (יום א') דו"ח לסיכום פעילותה בשנה האחרונה. על-פי המסמך, ב-12 החודשים האחרונים רשמה לזכותה הממשלה ברשות, בראשות סלאם פיאד, הישגים משמעותיים בבניית מוסדות שלטון ותשתיות נוספות.

 

מדינה בדרך - סדרת כתבות ב-ynet

"הדו"ח הזה הוא הוכחה לרצינות שלנו בבניית המדינה שלנו ובדרכנו אל החופש", אמר פיאד לרגל פרסום המסמך. "הישגנו הרבה ונמשיך לעשות כך למרות הכיבוש. אנו בונים את ארצנו, למען עתיד ילדינו".

 

בין היתר, מציג הדו"ח כי בשנה החולפת הוקמו בשטחי הרשות 34 בתי-ספר חדשים,

בעוד 23 קיימים הורחבו. 11 מרפאות חדשות הוקמו ביישובים השונים בגדה ועוד 30 הורחבו. 44 מיזמי דיור חדשים יצאו לדרך, 16 כבישים חדשים נסללו ו-40 אחרים נמצאים בשיפוץ. כמו כן, ניטעו 370 אלף עצים במבצע מתוכנן.

 

"כל הישגיה של החברה הפלסטינית נעשו אל מול ההגבלות והמכשולים של הכיבוש הישראלי. בזמן שהממשלה הפלסטינית בנתה בתים חדשים, השלטונות הישראליים האיצו את הליכי הריסת הבתים, כולל בירושלים המזרחית הכבושה", נכתב בדו"ח.

 

באשר לנתונים על הכבישים החדשים שנסללים, נכתב כי אל מול אלה "הציבה ישראל 500 מחסומים שעדיין מהווים מכשול משמעותי לחופש הפלסטיני".

 

גם בתחום אכיפת החוק והסדר וכפי שכבר דווח, הציגה ממשלתו של פיאד הישגים נאים ובמרכזם כ-88 אלף צווים של בתי-המשפט שבוצעו על-ידי המשטרה הפלסטינית. במהלך אותה התקופה, הוקמו תחנות משטרה בכל המרכזים העירוניים הראשיים וכן בכמה מרכזי אוכלוסייה אחרים.

 

"בלי אופק מדיני, הכל יירד לטמיון"

דובר הממשלה הפלסטינית, ד"ר רסן חטיב, אמר בשיחה עם ynet כי "הנתונים שבדו"ח מעידים על כך שהצלחנו לשפר את המצב הביטחוני, מה שמסביר את הנדיבות של המדינות התורמות שסייעו לנו להגיע לכל זה. אנו מזהים את האמון הגובר בנו - לא רק בקרב המדינות התורמות, אלא גם בסקטור הפרטי ומשקיעים משם. האזרח הפלסטיני מרגיש שיפור מתמיד בחייו". עם זאת, הביע חטיב חשש כי "באם לא תחול התקדמות מדינית רצינית, עלולים כל אותם הישגים לרדת לטמיון".

 

למרות התחושה הגוברת בישראל כי הנשיא הפלסטיני, אבו-מאזן, מנסה "למשוך זמן" ולעכב את המגעים הישירים עד פקיעת תוקף הקפאת הבנייה בהתנחלויות, העריכו גורמים בסביבתו של אבו-מאזן כי המגמה תהיה להיענות לדרישה,

אך המשיכו לתבוע מישראל הבהרות באשר לקביעת לוח זמנים לשיחות, הבסיס המדיני שלהן, הנקודה שבהן ייפתחו והדרישה להמשיך את הקפאת הבנייה בהתנחלויות, למרות הצהרות נחרצות בישראל כי זו תסתיים בחודש הבא.

 

אותם גורמים ציינו כי אם אכן ייאלצו להיכנס למשא-ומתן ישיר, יהיה זה מבלי שאף לא לאחת מדרישותיהם התמלאה. הם הסבירו כי ב-26 לספטמבר, מועד תום הקפאת הבנייה בשטחים, יוחלט ברשות כיצד להיכנס לשיחות.

 

הפלסטינים חוששים שלמרות האישור בליגה הערבית למגעים הישירים, הכישלון הצפוי של השיחות יסב להם נזק כבד, בעיקר בתדמית ההנהגה ובעיקר באמון הציבור הפלסטיני במשא-ומתן.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סלאם פיאד. מגמה חיובית
צילום: AP
אבו-מאזן. סירוב למו"מ ימחק את ההישגים?
צילום: AFP
מומלצים