המדריך השלם: כך תרכשו מחשב נייד
רגע לפני תחילת שנת הלימודים ותחילת החיפושים אחר המחשב הנייד לילד ולסטודנט, אנו מציגים בפניכם את כל שתצטרכו לדעת כדי לרכוש את הלפטופ הבא שלכם
קטגוריות המחשוב הנייד
לפני שאתם רוכשים לכם מחשב באלפי שקלים, חשוב לבדוק מהם הצרכים שלכם, ואילו סוגי מחשבים יענו עליהם בצורה מיטבית. ישנן מספר קטגוריות מובילות, שלכל אחת יתרונות וחסרונות, אשר לפיהן אפשר לקבוע מה חשוב לכם יותר כצרכנים.
התכונות הבולטות שלפיהן נמדד כל לפטופ באשר הוא הן גודל המסך, הביצועים, המשקל, זמן הסוללה והמחיר. כמובן שאין מחשב שנותן לכם הכל (ולו היה, בטח היה גם ממש יקר). שימו לב, שהמחירים המוצגים כאן הם מחירים משוערים, וכי לכל קטגוריה יש גם מוצרי פרימיום אשר מציגים ביצועים טובים יותר, ומחירם גבוה במיוחד.
נטבוקים (NetBook): זקוקים למחשב קל, קטן וזול, לצורך כתיבת מסמכים, גלישה באינטרנט וצפיה בסרט פה ושם, וגודל מסך של 10 עד 12 אינץ' מספיק עבורכם? תשאירו את המקבוק בחנות - אתם זקוקים לנטבוק.
אלו הם לפטופים שעל אף שיפור מתמד בביצועיהם – עדיין לא יתאימו למשתמשים שרוצים להפעיל יישומים רבים בו זמנית. כמו לדוגמה, גלישה בדפדפן עם מספר לשוניות פתוחות תוך כדי האזנה למוזיקה וצפייה בסרטי HD. הנטבוק מתמקד בעיקרי השימושים של מחשב נייד, אולם לא נותן הרבה מעבר אליהם, ומשתמשים רבים עלולים למצוא אותו מוגבל וחלש מדי עבורם – מחשב דיאט.
מאפייני הנטבוק הם מסך בגודל של בין עשרה ל-12 אינץ', מעבד חלש וחסכוני, זמן סוללה של מעל לשש שעות (לעתים דורש מצב חיסכון), משקל של עד קילוגרם וחצי ומחיר של עד 2500 שקלים.
למדריך המלא לקניית נטבוק, לחצו כאן.
זרם מרכזי (MainStream): רוצים מחשב נייד משפחתי, שלא יקרטע או ישתעל כשמפעילים עליו מספר תוכנות במקביל, ויתן לכם את כל מה שנותן המחשב השולחני הממוצע? זהו המחשב בשבילכם. קטגוריית המיינסטרים המוכרת גם כ- All Around או Everyday, היא הוותיקה ביותר בשוק הניידים.
בשנים האחרונות גדל מסכם של דגמים אלו מ- 15.4 אינץ' ל- 15.6 אינץ', ומעבדיהם הולכים ומתחזקים בהתמדה. כמו כן, יש להם כונן אופטי וכרטיסי מסך של חצי גיגה ומעלה - המתאימים גם להפעלת משחקי מחשב.
מחשבים אלו נועדו לתת מענה לכל צרכי המחשוב של מגוון משתמשים רחב. משקלם עולה על שניים וחצי קילוגרם, וגודלם מקשה על התניידות נוחה. עם זאת, הם מתאימים למשתמשים שזקוקים לכוח עיבוד זמין ונייד, ולא נושאים את המחשב על גבם.
יתרונות: עוצמה וביצועים, תצוגה גדולה וברורה, כרטיס מסך חזק
חסרונות: משקל גבוה, זמן סוללה קצר
טווח מחירים: 3000 עד 5500 שקלים
דק וקל (Thin And Light): קטגוריה אשר מוותרת קצת על התצוגה הגדולה והביצועים לטובת ניידות. מחשבים אלו מתאפיינים במסך בגודל של 12.1 עד 14 אינץ', משקל של פחות משני קילוגרם ומעבד חסכוני ויעיל במיוחד המאפשר זמן סוללה של מעל חמש שעות.
בקטגוריה זו ישנם מחשבים המיועדים לקהל עסקי, כמו חלקים ממותג ThinkPad של לנובו, MacBook Air ועוד. חלקם מוצעים תמורת מחיר גבוה - שלא תמיד מוצדק.
בשנים האחרונות מוצעים בקטגוריה הזו דגמים זולים יותר, המציעים ביצועים וניידות תמורת מחיר סביר.
יתרונות: משקל נמוך, זמן סוללה ממושך, עיצוב
חסרונות: ביצועים לא תמיד אחידים, מחיר
טווח מחירים: 3500 עד 10000 שקלים
טאבלט-לפטופ (Tablet-Laptop): מחשבים ניידים קטנים (שמונה עד 12.1 אינץ'), בעלי מסך מגע המסתובב על ציר ומאפשר "סגירת" המסך על המקלדת, והפיכת המחשב ללוח מגע. הכתיבה נעשית באמצעות האצבעות או בעט חרט. מתחת למכסה המנוע תמצאו מעבדים חסכוניים וביצועים בינוניים.
אלו מחשבים נוחים וניידים מאוד (מתחת לשני קילוגרם, וזמן סוללה ממושך) שהם יקרים יחסית, ומיועדים בעיקר לקהל של גרפיקאים, ציירים, מעצבים וחובבי גאדג'טים.
יתרונות: ממשק, משקל נמוך
חסרונות: ביצועים חלשים, מחיר
טווח מחירים: 4500 עד 12000 שקלים
מחשבי לוח (Tablet): הקטגוריה הצעירה והמתוקשרת ביותר, בה קיים כיום רק מוצר אחד של חברה מוכרת על המדפים: האייפד של אפל. אלו הם מחשבים בעלי זמן סוללה ממושך, מעבד חלש אך יעיל ותצוגה בגודל שבעה עד 11 אינץ'. לטאבלט אין מקלדת פיזית, ועל כן פחות נוח לעבודה – אולם מהווה פלטפורמה לצריכת תוכן, ומתאפיין בממשק פשוט ונוח מאוד.
יתרונות: ממשק, פשטות הפעלה
חסרונות: היעדר מקלדת, שקעי usb, מחיר
טווח מחירים: 3500 - 5000, ביבוא אישי או מקביל.
תחליף שולחני (Desktop Replacment) : אלו הם הניידים הגדולים ביותר – בעלי מסכים של בין 17 ל- 18.4 אינץ', ומשקל של יותר משלושה וחצי קילוגרם. זוהי קטגוריה יקרה ובעלת שוק מצומצם מאוד – היות ומחשבי מיינסטרים מציעים ביצועים דומים ונופלים מהם רק בגודל המסך.
חלק מהיצרניות חדלו מלייצר מחשבים כאלו לחלוטין. אלו שעדיין מציעים דגמי DTR ייעודיים כוללות בהם את מיטב החומרה – מעבדים רבי עוצמה, כרטיסי מסך מפלצתיים והרבה זיכרון מהיר, עם שוק מאוד ספציפי לנגד עיניהם: חובבי המשחקים התובעניים.
הניידות שלהם מתמצה בעיקר, בהעברתם מחדר לחדר בתוך הבית. עם זאת, הם מתאימים לגיימרים שרוצים תחנת משחקים ניידת.
יתרונות: כוח עיבוד של מחשב שולחני, מסך גדול, חומרה
חסרונות: משקל כבד, זמן סוללה זעום ומחיר גבוה
טווח מחירים: בין 6000 ל- 15000 שקלים
תצוגה
מחשבים ניידים מתבססים כיום בעיקר על מסכי LED. גודל המסך משפיע ישירות על גודל המחשב, וכן על מחירו. הגודל נע בין 7-8 אינץ' בנטבוקים הקטנים ביותר ועד 18.4 אינץ' במחשבי DTR. יש מספר נתונים שחשוב לבדוק כשבוחנים מסך:
רזולוציה: צפיפות הפיקסלים בתצוגה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, תוצג תמונה חדה ועשירה יותר. הרזולוציה הנפוצה במסכי 13.3 אינץ' היא 1366 על 768 פיקסלים. חשוב לבקש לצפות בקטע וידאו על המסך, מתוך קטעי ההדגמה של מערכת windows 7, או קטע מסרט המוכר לכם היטב. כך תוכלו לראות את ההבדלים בין מסך למסך.
בהירות: ככל שהיא גבוהה יותר, כך יהיה המסך פחות רגיש לסנוור מתאורה ישירה. כשרוכשים מחשב נייד, כוונו את המסך אל מקור אור ישיר (מנורת פלורסנט בתוך החנות, למשל). אם המקור ישתקף במסך בצורה שלא תאפשר לכם לראות מה כתוב - דעו כי יהיה קשה לעבוד על המחשב תחת אור שמש או בחדרים מוארים מאוד
סוג המסך: לדאבוננו, רוב מסכי הדגמים שנמכרים בישראל הם מבריקים (Glossy), ועל כן רגישים להשתקפויות. זוהי בחירה עיצובית של היצרניות, אשר מגבילה את השימוש במחשבים. אפשר לצמצם השתקפויות באמצעות רכישת מדבקת מסך ייעודית, במחיר של ירידת-מה בחדות התצוגה, ולעיתים גם באיכות הצבע.
מגע: ישנם מחשבים בעלי מסך מגע - מחשבי לוח ומחשבי טאבלט-לפטופ. מסכיהם רססיטיביים (זיהוי מגע על ידי חיישני לחץ פיזי) לרוב, אולם מחשבי הלוח החדשים מצויידים במסכים קפסיטיביים (זיהוי מגע על ידי חיישני שדות מגנטיים או מתח חשמלי נמוך).
שימו לב אם המחשב שאתם רוכשים הוא בעל יכולת זיהוי מגע של עט חרט בלבד, אצבע או רב מגע מלא. אם אתם מעוניינים במסך מגע, שחקו איתו ובחנו את התגובה שלו, ובררו אם מותקנות עליו תוכנות ייעודיות המנצלות את יכולת זו.
מעבד
ליבו ומוחו של המחשב שלכם. בעבר סברו משתמשים רבים כי המחשב צריך להיות כמה שיותר מהיר. כיום ידוע כי מעבד המשלב אפשרות לחיסכון באנרגיה, לצד עוצמה הוא הטוב יותר. זהו מרכיב המשפיע מאוד על מחיר המוצר: מחשב בעל מעבד i3 יעלה פחות מכזה בעל i5 , בשל השיפור המהותי בביצועים.
אינטל
מעבדי Atom: מעבדי מתח נמוך חלשים וחסכוניים שנועדו מלידתם לפלטפורמות חלשות, כמו נטבוקים ומחשבי לוח. קיימים דגמים בעלי תכונת hyperthreading (ריבוי נימים), ואף דגמים בעלי שתי ליבות. בקרוב יוצגו גם כאלו עם מעבד גרפי מובנה.
מעבדי E/T : סדרות ותיקות של מעבדי אינטל בעלי שתי ליבות מדור ה-Core2Duo. מניעים דגמים ישנים יותר, בדרך כלל מעל לפלטפורמות סנטרינו 2 ואחרות.
סדרות SU: מעבדים חסכוניים הפועלים במתח נמוך במיוחד, ונועדו למחשבים דקים וקלים.
מעבדי Core i3/5/7 : מעבדים דו ליבתיים מהדור האחרון של אינטל, אשר מאפשרים ביצועים דומים לאלו של מחשבים שולחניים. כיום, מעבדי i3 ואף i5 הם סטנדרט בקרב מחשבי מיינסטרים, אולם מעבדים חזקים יותר שמורים לדגמי פרימיום כמו המקבוק פרו וה-ENVY של HP.
מעבדי Core UM : מעבדים דו-ליבתיים חסכוניים ממשפחת ה-Core, המשלבים בין חיסכון וביצועים. נועדו למחשבים דקים וקלים.
זיכרון
יחידות זיכרון RAM הם נקודת אחסון זמני של מידע עבור המעבד בעת ביצוע חישובים. נפחו ומהירותו משפיעים במידה רבה על ביצועי המחשב. קיימים כיום שבבי זיכרון מטיפוס ddr2 ו- ddr3, כשהאחרון מהיר יותר – 866 עד 1024 מגהרץ.
נפח הזיכרון הממוצע הוא ארבעה גיגה למחשבי מיינסטרים, שניים לנטבוקים. ארבעה גיגהבייט הם די והותר כיום למרבית המשתמשים.
ניתן להוסיף זיכרון (תשלום נפרד) ברוב הדגמים, ולשפר בכך את ביצועיו. רוב הדגמים הנמכרים בשוק כוללים תמיכה של בין ששה ל-16 גיגה RAM. כשמרחיבים את הזיכרון, חשוב לבדוק אם המחשב תומך בנפח ובטיפוס שברצונכם להתקין - ובאיזו תצורה.
כונן קשיח
מרחב האחסון של המחשב שלכם. הכונן הקשיח מחולק, לרוב, למרחב אחסנה ומרחב גיבוי. טיפוס הכונן, נפח האחסון שלו ומהירותו הם שקובעים את ביצועיו.
HDD או SSD? בשנים האחרונות הצטרפו אל כונני הדיסק הקשיח גם כוננים מבוססי זיכרון פלאש. בעוד כונני HDD מבוססים על דיסק מסתובב ובקרי זיכרון אשר דוגמים סקטורים ממנו לקריאה וכתיבה, פועלים כונני ה-SSD כמו כרטיסי זיכרון או כונני דיסק און קי - ללא חלקים מיכניים נעים.
המשמעות היא עבודה חסכונית ומהירה בהרבה, חרישית לחלוטין, ללא חלקים נעים וללא התחממות. מאידך, כונני SSD הם עדיין יקרים למדי, ומותקנים רק במחשבי פרימיום או באים כתוספת אפשרית בתשלום.
נפח הכונן: נמדד בגיגהבייט. נפח ממוצע כיום לכונן במחשבי מיינסטרים הוא 500 גיגה, ולמחשבים דקים וקלים – 320. מחשבי DTR ייעודיים יכולים להיות גם בעלי שני כוננים של חצי טרה. 320 גיגה הוא נפח די והותר למשתמש הממוצע. כמובן, גיימרים ואנשים שמורידים מדיה רבה למחשב עשויים להזדקק לנפחים גדולים יותר.
קחו בחשבון שבעלי מחשב עם כונן אופטי, שלא מעוניינים באיכות HD מלאה, יכולים להסתמך על מדיות DVD כדי לצפות בסרטים, ולחסוך במרחב האחסון.
בנוסף, חלק מהיצרניות כיום מאפשרות לרוכשי המחשבים לאחסן מידע בשרתיהן בצורה מקוונת, בנפחים של אפילו עד חצי טרהבייט, מה שמכונה "מחשוב ענן".
אם נוח לכם להשתמש באחסון מקוון, תוכלו לרכוש מחשב בעל כונן קשיח קטן יותר.
מהירות הסיבוב: קובעת כמה מהר ייכתבו וייקראו נתונים מהדיסק הקשיח. נמדדת בסל"ד בכונני HDD. לכונן הממוצע יש מהירות של 5400 סל"ד, בעוד שכוננים מהירים מזה מגיעים ל- 7200 ויותר. המהירות הממוצעת היא די והותר עבור רוב המשתמשים.
גרפיקה
יכולות הגרפיקה של המחשב שלכם תלויים בכרטיס המסך, בו מעבד המוקדש למשימות גרפיות – החל ביישומים הויזואליים של מערכות הפעלה מודרניות, דרך סרטים וכלה במשחקי מחשב למיניהם. ישנם כרטיסי מסך אינטגרליים, אשר מובנים בלוח האם ומציגים ביצועים חלשים יותר, וכרטיסים עצמאיים שהם חזקים בהרבה ומייקרים את המחשב.
משתמש שאינו חובב משחקים יכול להסתפק גם בכרטיס מסך אינטגרלי, אשר משתמש בזיכרון המחשב למשימות הגרפיות. משתמשים שרוצים להפעיל גם משחקים מודרניים, יעדיפו כרטיס מסך עצמאי בעל זיכרון של חצי גיגה ומעלה (מייקר את המחשב, בשל ביצועים טובים בהרבה). עם זאת, חשוב לזכור שלכרטיסים אינטגרליים (סדרת HD של אינטל) ניתן להקצות עד גיגהבייט שלם המשותף מזיכרון המחשב הכללי. עם זאת, מדובר בטיפוס זיכרון שונה, ועל כן עדיין יהיו הביצועים נמוכים משל כרטיס עצמאי.
מחשבים חזקים בעלי כרטיסי מסך של חצי גיגהבייט ומעלה יוכלו לתמוך גם בתוכנות וערכות חומרה להדמיית תלת-ממד, אשר מסוגלות להמיר תמונות, סרטים ומשחקי מחשב לתצוגת 3D מלאה. ניתן ליהנות מחוויית התצוגה הייחודית באמצעות משקפיים מקטבים ייעודיים.
תקשורת
כל מחשב נייד שתרכשו יגיע עם כרטיס רשת בתקן 802.11 מטיפוס G או N (התקן החדש, המהיר יותר) שיאפשר לכם חיבור אלחוטי לאינטרנט (תלוי נקודת גישה, כמובן) – לצד יכולת חיבור קווי בשקע מודם, שהולך ונעשה נדיר.
כמעט בכל הדגמים תמצאו גם קישוריות בלוטות' עם טווח קליטה משופר (EDR) לחיבור אביזרי שמע, אחסון ומדפסות. מרבית הדגמים היום משווקים עם Bluetooth מגירסה 2.0 או 2.1.
בדגמים ניידים במיוחד כמו נטבוקים יקרים יותר, ומחשבים דקים וקלים תמצאו גם חריץ לכרטיס SIM, הנועד לתקשורת סלולרית בדור שלישי. תכונה זו תאפשר לכם לבצע תקשורת נתונים ולכתוב הודעות SMS דרך תוכנות ייעודיות. עם זאת, משתמשים שחשובה להם קישוריות מלאה ללא תלות ברשתות אלחוטיות, עשויים לבחור במחשב בעל SIM, על אף שמחירם היחסי גבוה יותר.
ממשק
אחת הנקודות החשובות ביותר בבחירת מחשב נייד הם אמצעי הממשק - העכבר והמקלדת. המקלדות של רוב המחשבים הניידים כיום הן בתצורת צ'יקלט, אשר מתבססת על מקשים שהם מעט קטנים יותר, אך מופרדים איש מרעהו, מה שמצמצם טעויות הקלדה ומקל על הניקוי. עם זאת, המקשים הקטנים יותר עשויים להפריע למשתמשים בעלי אצבעות גדולות.
למחשבי מיינסטרים ומעלה, כמו גם לחלק ממחשבי ה-T&L, יש מקלדת מלאה, לעתים אפילו בעלת מקשי מספרים, NumPad.
זהו כלי שכמובן, נוח יותר למשתמשים שאין להם מחשב נייח ורגילים למקלדת סטנדרטית. בגלל תפיסות עיצוביות שמטרתן לחסוך במקום, ושמבכרות סביבת מקלדת נקייה מכפתורים נוספים, רוב המקלדות כוללות תפקודי מולטימדיה, בהירות מסך, ווליום ואחרים אשר היגרו אליה בתוך פונקציות משניות (כפתור FN).
משטח העכבר הוא עוד כלי מרכזי בחוויית המחשב הנייד שלכם. גודלו קובע את נוחות השימוש, וכן עיצובו ותגובותיו. כיום כמעט כל משטח עכבר כולל יכולת זיהוי מחוות רב מגע בסיסיות - צביטה לתקריב, תנועה סיבובית להיפוך תמונה ועוד.
עם זאת, בדגמים רבים הזיהוי אינו רציף ועל כן כדאי לשחק קצת עם משטח העכבר כדי לבדוק אם נוח לכם לעבוד איתו.
ישנם משטחי עכבר שהם קטנים יחסית, ומצריכים הרבה הסתגלות כדי לעבוד בצורה נוחה. ישנם גם כאלו מחוספסים, דבר שמפריע לחלק מהמשתמשים.
מצלמה ומיקרופון
לכל הניידים בשוק יש מצלמת רשת, לרוב ברזולוציה של 1.3 מגה פיקסל (בחלק מהדגמים כבר יש יותר מגהפיקסלים). לכל המצלמות יש גם תוכנות שליטה.
חלק מהיצרנים בוחרים להוסיף תוכנה ידידותית יותר, אשר מיועדת לוידאו צ'אטים וכוללת רגשוני-וידאו ותוספות אחרות. חברות אחרות משלבות במצלמה רכיב זיהוי פנים אשר מהווה מנעול ביומטרי למחשב: הוא ישאר נעול עד שלא יופיעו פניו של המשתמש מול המצלמה.
כמעט כל דגמי הניידים שמשווקים כיום, מכילים גם מיקרופוני שטח רגישים וסטראופוניים. חלקם ימוקמו בחזית המקלדת, וחלקם בראש המסך, סמוך למצלמה.
נקודות נוספות למחשבה
שקעים וחיבורים. כיום לכל מחשב נייד יש לפחות שני שקעי USB, שקע VGA לחיבור תצוגה חיצונית, שקעי אוזניות ומיקרופון וקורא כרטיסים משולב. גם שקע HDMI תוכלו למצוא כבר בלא מעט דגמים. חלק מהיצרנים מעצבים את דפנות המחשב כך שהשקעים יהיו מחופים כדי למנוע חדירת אבק ולכלוך.
סוללה. לרוב הדגמים שתרכשו תהיה סוללת ליתיום-יון בעלת ששה תאים, כאשר חלקם משווקים עם סוללות חלשות יותר של שלושה או ארבעה תאים. סוללות חזקות יותר (שמונה או תשעה תאים) לרוב ימכרו בנפרד. זכרו שזמן בסוללה שמוצג בחנות או באתר היצרן הושג בתנאי מעבדה. זכרו גם שהפעלת יישומים שונים באופיים לצד בהירות גבוהה במסך, מקצרת את חיי הסוללה, והתחשבו באופי השימוש כשאתם מתייחסים לסוללת המחשב.
לדוגמה: מחשב דק וקל בעל זמן סוללה מוצהר של עשר שעות יספיק לפחות משמונה שעות בפועל בהפעלת יישומים משרדיים ואינטרנט - ולפחות מחמש שעות בפועל בהפעלת יישומי מולטימדיה או וידאו כבדים, ובתנאי צפיה סבירים.
הנתון משתנה מדגם לדגם, ותלוי גם במעבד וביתר רכיבי החומרה. כמו כן, מחשבים בעלי מסך גדול יותר יתאפיינו בזמן סוללה קצר יותר (הממוצע למחשבי 15.6 אינץ' הוא שלוש שעות).
פליטת חום. כל הניידים מתחממים, היות והארכיטקטורה הפנימית מציבה הרבה רכיבים שפולטים חום בתוך חלל סגור ודחוס.
יש כאלו שמתחממים בצורה שלא מאפשרת עבודה על הברכיים. בבואכם לחנות, הפעילו סרטונים, תוכנות ויישומים בו זמנית כדי להעמיס על המעבד, ושימו לב להתחממות השלדה החיצונית. זכרו שמחשבים בעלי שלדה שעשויה כולה מאלומיניום עשויים להתחמם יותר, משום שמתכת זו מעבירה חום יותר מאשר פלסטיק.
מערכת הפעלה ותוכנה. רוב הניידים בישראל נמכרים כיום עם מערכת ההפעלה Windows 7 בגירסאות שונות, המותקנת מראש. חלקם נמכרים עדיין עם XP או ויסטה.
כדאי לברר אילו תוכנות נוספות מותקנות במחשב בטרם רכישתו: חבילת Office בעלת רישיון מלא או לניסיון בלבד, תוכנות גרפיקה, תוכנות מולטימדיה ייעודיות, תוכנות מסרים מידיים המסתנכרנות עם רשתות חברתיות, תוכנות גיבוי מתקדמות ויישומים שימושיים אחרים.
כפתורים. לרוב הניידים אין הרבה כפתורים חיצוניים. עם זאת, העדיפו כאלו שלהם כפתורי לחיצה ולא הזזה - שכן אלו עשויים להילחץ בטעות בעת נשיאה בתיק, ויש להם גם בלאי גבוה יותר.
כמה עצות לבחירת מחשב נייד
צורך. חשוב להחליט מראש לאיזו מטרה ישמש המחשב שתרכשו. מתוך כך, תוכלו להסיק מהם מאפייני המחשב שהכי חשובים לכם. מי שצריך מחשב לעבודה או ללימודים, למשל - צריך מקלדת נוחה יותר מאשר עיצוב ססגוני ומרשים.
התחושה. נסו את המחשב בחנות - גם אם בכוונתכם להזמינו מחנות מקוונת. כך תוכלו לדעת אם משטח העכבר שלו נוח לכם, אם אינו מתחמם מדי ואם המסך לא מסתנוור יותר מדי.
לפי המומחים. קראו סקירות שונות של כתבי טכנולוגיה ואתרים מתמחים ברשת (למשל, כאן בערוץ) לפני הקנייה והעשירו את הידע שלכם. כדאי לעיין בסקירות למיניהן לאחר שמצאתם בחנות דגם שנוח לכם לעבוד איתו. המומחים ידעו לספר על נקודות חולשה בעיצוב, במבנה ובביצועי המחשב, שיכולות לסייע לכם בבחירה.
ממה צריך להיזהר?
מוטיבציית אנשי מכירות. במקרים רבים ימליצו המוכרים בחנויות על מחשב שמכיל תכונות שאינכם זקוקים להן, ומייקרות אותו משמעותית. מי שאינו חובב משחקים לא צריך נייד עם כרטיס מסך בעל זיכרון של גיגה, או שמונה גיגה זיכרון RAM.
למעשה, כדאי לנסות את המחשבים שבחנויות, ואז לשאול את המוכרים אם קיים דגם מעט חלש יותר (מעבד i3 במקום i5, לדוגמה) - שעדיין יענה על צרכי בסיס ויהיה זול יותר משמעותית.
כיום ניתן לראות שיותר ויותר תוכנות ויישומים מהגרים מהכונן הקשיח אל האינטרנט - ובכך מאפשרים הפעלה ללא חומרה חזקה במיוחד. עוד רעיון הוא לשאול את המוכרים מהן נקודות החולשה של המחשב עליו המליצו.
מותגים ואחריות. מרבית המעבדים מיוצרים בידי אינטל או AMD, וכמעט כל כרטיסי המסך - בידי אנוידיה או AMD (לשעבר ATI), וכמעט כל יתר הרכיבים מיוצרים בשני מפעלי ענק בסין. יחד עם זאת, עדיף לקנות מחשב ממותג מוכר, אשר מאחוריו עומד יבואן רשמי, עם מעבדת שירות מסודרת וחלפים מקוריים, שיתן שירות מלא לנייד שלכם באם יתקלקל. רכישה של אחריות מורחבת, היא לרוב, השקעה כדאית. חשוב לבחור את המחשב לפי החומרה והממשק, ולא לפי הלוגו שמתנוסס עליו.