בצל ההקפאה, אושרה בניית 23 כיתות ביו"ש
הממשלה החליטה על בניית 23 מבנים יבילים ב-8 יישובים ביהודה ושומרון, בהם יילמדו כ-600 תלמידים, בשנת הלימודים הקרובה. יו"ר ועד מתיישבי השומרון: "זה בזיון שניהלו מלחמה על גב התלמידים. רק האיום להשבית את מערכת החינוך עזר"
לכל התלמידים ביהודה ושומרון יהיה היכן ללמוד: שבועיים וחצי לפני פתיחת שנת הלימודים תשע"א, הוחלט היום (א') על בניית 23 מבנים יבילים בשמונה יישובים בשטחים, בהם יילמדו כ-600 תלמידים.
ההחלטה התקבלה בישיבה בה השתתפו ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר החינוך גדעון סער, שר הביטחון אהוד ברק, שר המשפטים יעקב נאמן והיועץ המשפטי לממשלה, עו"ד יעקב וינשטיין. ההחלטה לבנות את הכיתות נעצרה בתחילת החודש על-ידי משרד המשפטים, שם סברו שיש בעיה חוקתית.
מדובר בכיתות לימוד שייבנו בין היתר ביישובים עפרה, עלי, טלמון, אדם, איתמר, עמנואל, אלון מורה ואפרת. בדיון הוחלט ששר הביטחון יהיה אחראי לתכנון מבנים חלופיים לשנת הלימודים תשע"ב, בעוד שבשנת הלימודים הקרובה ישמשו המבנים היבילים את התלמידים.
קביעת הקריטריונים נעשתה כך שמדובר ביישובים מוכרים וכאלה שבתי הספר בהם לא נמצאים על אדמה פרטית. שר החינוך, גדעון סער, הביע סיפוק מהפתרון שהוצע ואמר שמדובר בפתרון שיאפשר את התחלת הלימודים בשנה הקרובה ללא שיבושים.
"עוכב בגלל תעלולים בירוקרטים"
יו"ר ועד מתיישבי השומרון, בני קצובר, אמר ל-ynet בתגובה להחלטה: "זה בזיון גדול שניהלו מלחמה על גב התלמידים. נראה כי רק האיום להשבית את מערכת החינוך ולהעמיד את התלמידים מול משרד הביטחון, היא שהביאה את ההחלטה לאפשר לתלמידים ללמוד בתנאים מינימלים. נראה שזו הדרך היחידה לעמוד מול שר הביטחון".
ראש מועצת אפרת, עודד רביבי, אמר כי הוא "שמח שראש הממשלה התערב ושם קץ לפארסה הזו, שבה מאות תלמידים ביהודה ושומרון מצאו עצמם ללא כיתות לימוד בגלל תעלולים בירוקרטים של פקידי מדינה".
ביהודה ושומרון מסבירים כי זהו איננו ניצחון של "הוספת כמה מבנים בלבד", ומציינים כי לראשונה מזה תקופה ארוכה מאושרים מבנים בתוכניות בניין עיר חדשות. "ההישג הוא בכך שאומרים למשרד הביטחון אי אפשר להמשיך כך, צריך לאפשר את ההתפתחות הדרושה לקיום חיים נורמלים".
לפני כמה שבועות געשו הרוחות ביהודה ושומרון, לאחר שדווקא לאחר ששר הביטחון, אחד האנשים המושמצים ביותר בקרב המתנחלים, ביקש
לאשר את בנייתן של 23 כיתות לימוד ביישובים השונים, למרות צו ההקפאה, בשל המצוקה הקשה והיעדר מקום בכיתות הלימוד. אך דווקא במשרד המשפטים, אליו הועברו התוכניות, סברו כי יש בעיה חוקתית והחליטו לעכב את אישורן.
במשרד המשפטים הבטיחו לדון במקרה בהקדם, אך המתנחלים זעמו וטענו למניעים פוליטים במשרד המשפטים ולהפקרת כאלף תלמידים, שלא יכולו לפתוח את שנת הלימודים. אחרי ההחלטה המתנחלים נשמו לרווחה.
Read this article in English