שתף קטע נבחר
 

טיפה של אושר: עוגיות סנדוויץ' אגוזי לוז ונוטלה

עצבים בעבודה, פרידה לא נעימה, בחינה מתישה או סתם מריבה עם השכנה, את כל אלו יכול להביס פינוק בדמות עוגיות מלאות כל טוב, מתוקות ופריכות שנטלי לוין מכינה במיוחד בשבילכם

השבוע נסתיימה עבורי תקופת הבחינות באוניברסיטה שכללה מועד ב' אחד שלא האמנתי שיש סיכוי שאעבור אותו. בסופו של דבר, הודות לכמה עצות למידה טובות של אנשים חכמים, הבחינה היתה מאחורי, וישנו סיכוי טוב שאפילו עברתי אותה בהצלחה. בתום תקופת בחינות ארוכה כל כך ושנת לימודים אקדמאית ראשונה שחלפה לה (במהירות רבה, אני חייבת לציין), החלטתי להתפנק בעוגיות סנדוויץ' עשירות ומושחתות.

 

ידעתי שבעוגיות אשלב אגוזי לוז, שהם האגוזים האהובים עלי, וגם ממרח נוטלה. השילוב של בצק אגוזי לוז שחום ופריך, ביחד עם מלית מפנקת ועשירה של נוטלה הניב עוגיות פינוק של ממש, שהולכות נהדר עם כל דבר. אפילו בן זוגי, שלרוב אינו חובב עוגיות סנדוויץ' ומעדיף עוגיות חמאה פשוטות, הסכים שהעוגיות האלה הן הטעימות ביותר שהכנתי בזמן האחרון.

 

כמה הערות לפני שמתחילים

  • אם לא אוהבים אגוזי לוז אפשר להמיר באגוזים אחרים; פקאן או אגוזי מלך ישתלבו מצוין.
  • כמובן שניתן לגוון בממרחים אחרים במקום נוטלה: ממרח חלבה, תמרים ואפילו ריבה.
  • את העוגיות שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר 6-7 ימים.
  • פרנג'ליקו הוא ליקר אגוזי לוז. במידה ואין לכם אפשר להמיר בברנדי. אם לא רוצים אלכוהול בעוגיות, אפשר להמיר בשתי כפות חלב.


(צילום: נטלי לוין) 

 

עוגיות סנדוויץ' אגוזי לוז ונוטלה

המרכיבים (ל-40 עוגיות בינוניות כפולות):

לבצק פריך אגוזי לוז:

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1/2 1 כוסות קמח לבן

100 גרם אגוזי לוז טבעיים טחונים

1/4 כוס סוכר לבן

3 כפות סוכר חום כהה

ביצה גדולה

2 כפות ליקר פרנג'ליקו

למלית:

3/4 כוס ממרח נוטלה

 

אופן ההכנה:

  1. במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד חמאה, קמח, אגוזי לוז טחונים, סוכר לבן וסוכר חום, ומעבדים יחד עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  2. מוסיפים את הביצה והפרנג'ליקו, וממשיכים לעבד עד שמתקבלים גושי בצק גדולים.
  3. משטחים את גושי הבצק לדיסקית עגולה, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר כחצי שעה עד שעה.
  4. מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כ-3 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר 3-4 ס"מ.
  5. לחצי מהעוגיות יוצרים חור במרכזן על ידי שימוש בפקק קטן או מיקד בקוטר 1 ס"מ.
  6. אופים את העוגיות כ-8-10 דקות בתנור שחומם ל-175 מעלות, עד שהן מזהיבות יפה ויש ריח מטריף של אגוזי לוז קלויים וחמאה.
  7. מצננים את העוגיות לחלוטין לפני שיוצרים את הסנדוויץ'.
  8. על כל עיגול שלם מניחים כ-1/2 כפית עד כפית ממרח נוטלה, וסוגרים עם עוגייה נוספת עם חור.
  9. מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

 

  • נטלי לוין היא קונדיטורית, מפתחת מתכונים ובעלת בלוג המתוקים עוגיו.נט

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוגיות סנדוויץ' אגוזי לוז ונוטלה
צילום: נטלי לוין
מומלצים