חברת החשמל שוב מבקשת: לא לכבס בצהריים
אחרי השיא שנרשם לפני שבועיים, ממשיכים בחברת החשמל להזהיר מפני צריכת יתר בשעות הצהריים וממליצים שלא להשתמש במכשירי חשמל "כבדים". ועם זאת, הפעם מבהירים: יכולת הייצור מספיקה ולא יהיו הפסקות חשמל
החום הכבד שוב כאן, המזגנים דולקים כמעט בכל בית ומשרד, והיקף השימוש בחשמל שוב מזנק. בחברת החשמל מעריכים, עם זאת, כי היקף השימוש בחשמל לא ישבור היום (ב') את השיא של כל הזמנים - 11,100 מגה-ואט - שנשבר לפני כשבועיים.
על פי ההערכות, הביקוש לחשמל יגיע היום בצהריים לשיעור של כ-10,900 מגה-ואט. בחברת החשמל אומרים כי החברה עצמה תספק כ-10,300 מגה-ואט ואילו 600 מגה-ואט נוספים יסופקו בידי יצרנים פרטיים: תחנת הכוח של מפעלי ים המלח, מתקני החשמל הסולריים של יישובים בדרום, וגנרטורים של מפעלים, יישובים בגולן ושכונות חרדיות.
חברת החשמל ממליצה ללקוחותיה לדחות את השימוש במכשירי חשמל עתירי אנרגיה - שואבי אבק, מכונות כביסה, מגהצים ומדיחי כלים - משעות השיא של השימוש בחשמל, בין 12:00 ל-17:00, לשעות אחר הצהריים והערב. עוד ממליצים בחברה לא להפעיל את המזגן בטמפרטורה הנמוכה מ-25 מעלות.
אין חשש מהפסקות חשמל
בניגוד לגל החום הקודם, בחברת החשמל מדגישים הפעם שאין סיבה לבהלה ושלא צפויות הפסקות חשמל. נראה כי להנהלת החברה אין כרגע מידע על היקף יכולת הייצור, שמשתנה מרגע לרגע עקב מצבן התפעולי של תחנות הכוח, אבל בחברה מדגישים כי יכולת הייצור של החשמל במשק אמורה להגיע ליותר מ-11 אלף מגה-ואט.
בהודעה שפרסמה היום החברה נמסר כי: "בימים בהם הביקוש עולה, יורד הפער בין הביקוש לחשמל ליכולת הייצור לכ-1,000 מגה-ואט או פחות מכך. זהו פער קטן מאוד ובמצב כזה כל תקלה ביחידת ייצור עלולה להציב את המערכת בפני קשיים לספק את כל הביקוש".
ועם זאת, גורם בכיר בחברת החשמל מבהיר כי "ההודעה נמסרה כדי לעודד חיסכון בחשמל ולא כדי ליצור פאניקה. לא תהיה הפסקת חשמל. הודעות קודמות שפרסמנו הניבו תוצאות חיוביות והקטינו את השימוש בחשמל. ייתכן שהמחסור ייצור מצב שבו נאלץ להשתמש יותר בסולר, שהוא אמצעי יקר ומזהם, וככל שהציבור יחסוך יותר חשמל - כך ייחסך שימוש בסולר".
המשק רשם בתחילת החודש שיא של כל הזמנים בביקוש לחשמל, עקב החום הכבד. הביקוש לחשמל, שבשעה 13:00 בצהריים עדיין עמד על שיעור סביר של 10,200 מגה-וואט, זינק ב-14:30 ל- 11,110 מגה-וואט. בכך נשבר השיא הקודם, מחודש יוני, שהגיע ל-10,600 מגה-וואט. בחברת החשמל טוענים כי הם סיפקו 10,530 מגה-וואט, מתוך 11,200 מגה-וואט שביכולתם לספק, וכי יצרנים פרטיים סיפקו 380 מגה-וואט נוספים.
יצויין כי רזרבות החשמל בישראל הן מהנמוכות בעולם המערבי, בין השאר, בגלל עיכוב של שנים רבות בביצוע תוכניות להקמת תחנות כוח פרטיות שהיו אמורות לספק אלפי מגה-וואט חשמל. בחברת החשמל טוענים כי מי שאשם בכך הן הממשלה והרשות לחשמל, המפקחת על החברה, שמנעו במשך שנים הקמה של תחנות כוח וגנרטורים חדשים, ואילו ברשות לחשמל מאשימים דווקא את חברת החשמל, שאינה עומדת ביעדים שהציבה לעצמה בהקמת גנרטורים חדשים.