שתף קטע נבחר
 

מתכון לחופש: עוגת אפרסקים עם פטנט

אחד מסמלי הקיץ הם פירות עסיסיים ומתוקים. כדי להוציא את כל הטוב שבפרי, הנה מתכון סופר-פשוט לעוגת פירות שילדים ייהנו להכין (וגם מבוגרים עצלנים)

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

עוגת אפרסקים אישית

השימוש בבצק עלים מוכן הופך את הכנת העוגות האישיות לקלה במיוחד, וכל ילד יכול לבחור את הפירות שהוא רוצה לשים בעוגה שלו. מתכון של השף אורן וייס, ספייסס

 

המרכיבים:

1 חבילה (1 ק"ג) בצק עלים מרודד

אפרסקים (או פירות אחרים) בכמות של 1/2 אפרסק לכל סועד

1 ביצה טרופה

סוכר

אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. פותחים את בצק העלים ומשטחים אותו על משטח מתאים. 
  2. קורצים לכל סועד 2 עיגולים באותו גודל, מאחד מהעיגולים יש קורצים עיגול קטן יותר מהאמצע ומשתמשים בחישוק הנותר.
  3. מניחים את החישוק על גבי העיגול המלא, מהדקים אותם אחד לשני בעזרת מזלג ודוקרים את אמצעו של הבצק השלם, גם בעזרת המזלג.
  4. מורחים ביצה על הבצק. 
  5. פורסים את חצאי האפרסק ומפזרים מעט סוכר.
  6. מניחים את חתיכות האפרסק בצורת מניפה על גבי הבצק ומפזרים עוד מעט סוכר.
  7. אופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך 12 דקות, עד הזהבה של הבצק.
  8. מוציאים מהתנור, מפזרים אבקת סוכר.

 

עוד מתכונים מיוחדים לילדים:

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוגת אפרסקים
צילום: רותם מלנקי
מומלצים