שתף קטע נבחר

"מגדלי האסירים" ברמלה: 12 קומות של בית כלא

יוזמה חדשה: כלא איילון ישוטח, במקומו ייבנו שני מגדלים שיאכלסו 4,800 אסירים. שני מגדלים נוספים יוקמו בהמשך, האסירים ייהנו מחצר טיולים ומחדר אוכל בכל קומה

הכלא הפרטי אאוט, הכלא הגבוה אין. לאחר שבג"ץ דחה בשנה האחרונה את יוזמת ההפרטה, יוצא המשרד לביטחון פנים בתוכנית חדשה - הקמת מגדלים שיאכלסו אלפי אסירים. במסגרת הפרויקט יוקמו בקרוב על שטח בית הכלא איילון שברמלה ארבעה מגדלים, שיטפסו לגובה של לא פחות מ-12 קומות.

 

מבחוץ ייראה הבניין כמבנה הייטק לכל דבר, אלא שלהבדיל מהייטק במקרה זה אנשים לא ישושו להגיע אליו. שני המגדלים הראשונים בפרויקט, שנקרא "בית כלא לגובה" ומתבסס על הדגם האמריקני והקנדי, יאכלסו 4,800 אסירים בסך הכל.

 

בכל קומה מ-12 הקומות ייבנו חצר טיולים, חדר אוכל, מדרשה ושאר המתקנים הדרושים לאסירים, שייהנו בעקבות זאת מתנאי רווחה משופרים. הקומה הראשונה תכיל את מגורי הסגל, מטה הכלא וחדר אימונים וסגל.

 

המגדל הראשון מבין השניים אמור לקום במרכז כלא איילון הנוכחי, והתכנון העתידי הוא להשטיח את כל המתחם ולבנות שני מגדלים נוספים - ארבעה בסך הכל.

 

תוכנית המגדלים אושרה במסגרת תקציב המדינה, בו הצליח המשרד לקבל תקציב שיא של 11.2 מיליארד לשנת ב-2011. אחת ממטרות הפרויקט, אותו מוביל השר לביטחון פנים יצחק אהרונוביץ' בשיתוף מפקד השב"ס בני קניאק, היא לשחרר עתודות קרקע גדולות שעליהם יושבים היום בתי הכלא.

 

בנובמבר 2009 ביטל בג"ץ את פתיחתו של הכלא הפרטי ליד באר שבע, בנימוק המסדיר את פעילותו כולל "פגיעה בלתי-חוקתית בזכויות האדם לחירות אישית ולכבוד האדם". בעקבות זאת פיטרה חברת א.ל.א ניהול והפעלה, שבשליטת מנרב ואפריקה ישראל, את 120 העובדים - רובם סוהרים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כך ייראה בית הכלא הגבוה
השר אהרונוביץ'
צילום: גיל יוחנן
מומלצים