ישי, היה נכון: ילדי זרים במדי הצופים ביקשו מעמד
שלושה מבין חניכי שבט "איתן" אינם עומדים בתנאים, ועלולים להיות מגורשים. ראש השבט, המלווה את הילדים בארבע השנים האחרונות, הביעה תקווה שהמראה של ילדים בחאקי ועניבה יבהיר לפקידי הממשלה, "שהם בדיוק כמו הילדים שלנו"
בכל עת לזולת תעזור? עשרים ילדי עובדים זרים הגיעו הבוקר הבוקר (יום ה') במדי חאקי של תנועת הצופים לסניף משרד הפנים בתל אביב, והגישו את המסמכים הנדרשים להסדרת מעמדם החוקי בישראל.
הילדים הם חניכי שבט הצופים "איתן", שבו 160 חניכים - רובם ילדי מהגרים - אך חלקם ישראלים ותיקים ועולים חדשים. שלושה מתוכם לא עומדים בקריטריונים שהציבה הממשלה, ועומדים בפני גירוש מהארץ.
אסתר בת ה-11, שהגיעה לישראל לפני שלוש שנים מדרום אפריקה יחד עם אביה, סיפרה ל-ynet: "אמשיך לבוא למשרד הפנים עד שאקבל תעודת זהות. אני חושבת ומרגישה שאני צריכה לקבל תעודת זהות ולהיות אזרחית ישראל. אני מרגישה שייכת לפה, והתרגלתי למדינה הזאת".
בין שני הילדים האחרים שאינם עומדים בקריטריונים, לבין קבלת תעודת הזהות המיוחלת, מפרידים רק כמה חודשים. שניהם שוהים בישראל ארבע שנים וכמה חודשים, מעט פחות מהתנאי שהוצב - חמש שנים.
ראש השבט: "יום מורט עצבים"
מי שנראתה מחויכת למדי היא מראג'ון בת העשר, שנולדה בארץ להורים עובדים זרים מהפיליפינים. היא שוחחה עם ynet על תחושותיה לקראת קבלת המסמכים שיסירו את סכנת הגירוש מעליה. "היום אקבל תעודת זהות, ואז אהיה מאושרת. אני הכי אוהבת את הארץ ואת החברים שלי, וכשתהיה לי תעודת זהות, אוכל גם לנסוע לראות מה זה הפיליפינים".
ראש שבט "איתן", יפעת טהרני, ליוותה את הילדים בארבע השנים האחרונות. לדבריה, היא חשה רגשות מעורבים היום. "אנחנו בסופו
של הליך שהתכוננו אליו הרבה. זה יום שמח וגם מורט עצבים. היחס שאנחנו מקבלים עכשיו במשרד הפנים חיובי וענייני, ואני מאמינה שכולם בסופו של דבר יקבלו מעמד".
טהרני סיפרה על החשיבות של התייצבות במשרד הפנים במדי הצופים: "כשבאים ילדים עם מדי הצופים זה עוד יותר ברור שעל אף שהם אולי מלוכסנים יותר ושחומים יותר, הם בדיוק כמו הילדים שלנו". היא הדגישה את חשיבות המעמד החוקי עבור הילדים, שמאפשר להם להרגיש שייכים במדינה, ולצאת לביקורים בארץ מוצאם.