למען השלום: אמריקני בן 13 ביקר בצפון קוריאה
ג'ונתן לי גילה על הסכסוך בין הקוריאות בבית הספר במיסיסיפי והחליט לעשות מעשה. אחרי ביקור נדיר במדינה הקומוניסטית הוא סיפר על חוויותיו, על המכתב שהעביר לקים ג'ונג איל ועל תוכניתו להקים את "יער השלום לילדים" בשטח המפורז
ילד אמריקני בן 13 ערך ביקור נדיר בצפון קוריאה בניסיון לקדם שלום בין המדינה הקומוניסטית לשכנתה הדרומית. הוא הציג למארחיו את חזונו להקים את "יער השלום לילדים" באחד האזורים המבוצרים ביותר בעולם, אך זכה לתגובה פושרת.
צפון קוריאה הענייה היא אחת המדינות המבודדות ביותר בעולם בשל שורה של סנקציות בינלאומיות. כיוון שאין לה קשרים דיפלומטיים עם ארה"ב, ביקורים של אמריקנים במדינה הקומוניסטית נחשבים לתופעה נדירה ביותר. בחודשים האחרונים נעצרו ארבעה אמריקנים שניסו להיכנס למדינה, ואחד מהם עדיין מוחזק בבית סוהר.
טיול משפחתי. ג'ונתן לי הצטלם עם חיילת צפון קוריאנית (צילום: AP)
ג'ונתן לי אמנם גדל במדינת מיסיסיפי בארצות הברית, אך כשלמד על צפון קוריאה בבית ספרו הוא החליט לעשות מעשה למען השלום. הוא שכנע את הוריו, קיונג ומליסה לי, לקחת אותו לביקור במדינה כדי שיוכל לקדם יוזמת שלום. הוריו הסכימו, והיום הוא סיים את שמונת ימי הביקור עם הגעתו לבייג'ינג.
הילד האמיץ סיפר לכלי התקשורת שהוא לא הצליח לזכות בפגישה עם מנהיג המדינה, קים ג'ונג איל, אך גורמי ממשל הבטיחו להעביר לו מכתב. עם זאת, הוא כן קיבל אישור לסייר בצדו הצפוני של השטח המפורז, החוצה את חצי האי מאז סוף מלחמת קוריאה ב-1953. כשני מיליון חיילים מאבטחים את שני צדי שטח ההפקר, שרוחבו ארבעה קילומטרים ואורכו 245.
לי הצעיר הציג בפני גורמי הממשל הקומוניסטי את תוכניתו לסלק את כלי הנשק, את המוקשים ואת החיילים מהאזור המפורז, ולהקים שם יער לילדים. נציגי המשטר הסבירו לו שהדבר ייתכן רק אם ייחתם הסכם שלום הכולל את ארה"ב. מלחמת קוריאה הסתיימה לפני 57 שנים בהסכם הפסקת אש, ולא שלום. לכן מבחינה רשמית, המדינות עדיין מצויות במלחמה.
"בטיול הזה גיליתי ששני הצדדים מעוניינים באיחוד מחדש ושקוריאה היא אחת. לכן אני בפירוש רואה תקווה לחצי האי הקוריאני", אמר לי והדגיש שהוא לא איבד תקווה. הוא הבהיר שבכוונתו להמשיך לקדם את יער השלום וליזום מפגשים בין ילדים מקוריאה הצפונית והדרומית.