האו"ם גייס רק 70% מיעד התרומות לפקיסטן
יותר מ-70 מדינות התחייבו להעביר סיוע בסך 320 מיליון דולר למדינה המוצפת. שגריר פקיסטן באו"ם: "המסר שאנחנו מעבירים מפה לתושבים הוא לא לאבד תקווה"
בתום יומיים של דיוני חירום בעצרת האו"ם בניו יורק התחייבו היום (ש') יותר מ־70 מדינות להעביר כספי סיוע בגובה 320 מיליון דולר לקורבנות השיטפונות העזים בפקיסטן. ההחלטה התקבלה לאחר שבוע שבו סוכנויות הסיוע וממשלת בריטניה מתחו ביקורת על התגובה העולמית האטית לאסון.
ניקולס רידר, דובר משרד התיאום של האו"ם, אמר כי הארגון "הצליח לאסוף עד כה 70% מיעד התרומות שהציב לעצמו - 460 מיליון דולר". לדבריו, 120 מיליון דולר מתוכם כבר הועברו ו־200 מיליון דולר נוספים יועברו בימים הקרובים.
לדברי שגריר פקיסטן באו"ם, עבדאללה חוסיין חארון, זוהי "התחלה טובה", אך הוא סבור כי יידרש סיוע נוסף בטווח המיידי והארוך כאחד. "המסר שאנחנו מעבירים מפה לתושבי פקיסטן הוא לא לאבד תקווה. זה קשה, זה ייקח זמן, אבל הקהילה העולמית עומדת לצדנו", אמר בתום הדיון. חארון הוסיף כי איסלאמבד תסכים לקבל כספי סיוע גם מהודו, חרף המתיחות רבת־השנים בין המדינות. הודו הציעה בשבוע שעבר לתרום 5 מיליון דולר לטובת הסיוע.
מזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, אמר בתחילת השבוע כי השטפונות בפקיסטן הן אסון הטבע החמור ביותר שראה בחייו, וקרא לקהילה הבינלאומית להגביר את הסיוע ההומניטארי ואת הסיוע הכספי למדינה שכ-20 מיליון מתושביה נפגעו.
השיטפונות, שהחלו בחודש שעבר והפכו יותר מ-14 מיליון מתושבי המדינה למחוסרי בית, פגעו פגיעה קשה ביבולי הכותנה, האורז והסוכר, מה שעלול להקפיץ את המחירים של סחורות אלה ולעכב התאוששות עתידית. כמו כן, ראש ממשלת פקיסטן, סעיד יוסוף רזה ג'ילאני, הודיע כי יעביר השקעות חוץ מענפי החקלאות והתעשייה לטובת סיוע הומניטרי לנפגעי השיטפונות. ענף החקלאות בפקיסטן מפרנס 60% מכוח העבודה במדינה ומהווה רבע מהתמ"ג השנתי שלה, העומד על כ־167 מיליארד דולר בשנה.
פאשה הזהיר כי "הנזק לתשתיות יפגע בייצור התעשייתי והשיטפונות יהרסו יבולים". להערכתו, "בחודשים הקרובים תואץ האינפלציה, ובתנאים הנוכחיים יהיה קשה מאוד לשמור על משמעת פיסקאלית במדינה".
שטפונות בפקיסטן
צילום: AFP
מומלצים