שתף קטע נבחר

 
צילום: אמיר כהן

ריבלין: אסור שחצרות בצבא יגרמו למינויים שגויים

ועדת חוץ וביטחון של הכנסת דנה ב"מסמך גלנט", ויו"ר הכנסת אמר כי "צה"ל צריך להיות משוחרר מפוליטיקה". לדבריו, הכנסת חייבת לפקח על התנהלות הצמרת הביטחונית

בזמן ששר הביטחון, אהוד ברק, הפתיע והודיע כי החליט למנות את האלוף יואב גלנט לרמטכ"ל ה-20, התכנסה ועדת חוץ וביטחון של הכנסת כדי לדון בנושא מינוי הבכירים בצה"ל, על רקע סערת "מסמך גלנט". יו"ר הכנסת, ראובן ריבלין, השתתף בדיון ואמר, כי "צה"ל צריך להיות משוחרר מפוליטיקה".

 

ריבלין אמר לחברי הוועדה, כי "אסור לצבא לסגל מנהגים פוליטיים של חצרות ושירותי לובינג, שיביאו למינויים שגויים הנובעים משיקולים זרים. שאיפתנו, שהפוליטיקה תדמה לצה"ל ולא שצה"ל ידמה לפוליטיקה". בהתייחסו לחקירת "מסמך גלנט", אמר ריבלין: "יש נושאים שהכנסת אינה יכולה לעבור עליהם לסדר היום".


ישיבת ועדת חוץ וביטחון בכנסת (צילום: נועם מושקוביץ) 

 

לדברי יו"ר הכנסת, "הנתק בין הגורמים במערכת הביטחונית בישראל פוגעת קשות באמון הציבור במי שאמון על ביטחונו, ומחובתה של הכנסת להביא לסיומו של נתק זה. זו אינה זכותה אלא חובתה של הכנסת לפקח על התנהלות הצמרת הביטחונית".

 

ריבלין הוסיף כי "לא ייתכן שהפוליטיקה תצא תמיד אשמה. כאשר היא מתכנסת לדון מאשימים אותה בעירוב פוליטיקה בצבא, וכשהיא נמנעת מלדון מאשימים אותה שנרדמה בשמירה". הוא הדגיש, כי "כל חשש מפני התערבות כזו, רק מגביר את יכולת המערכת הביטחונית לפעול ללא פיקוח ומביא למציאות מסוכנת זו".

 

על מינויו של גלנט ועל הנעשה בצמרת צה"ל ממשיכה להעיב חקירת המשטרה בפרשת המסמך, שחלקיה המרכזיים הושלמו בימים האחרונים. על-פי הממצאים, מדובר במסמך מזויף שלא יצא ממשרדו של היועץ האסטרגי אייל ארד, וגם שר הביטחון ואנשי המטכ"ל אינם קשורים בו.

 

מעבר לשאלה המרכזית - מי עומד מאחורי הזיוף ומה היו מניעיו, התחדדו בסוף השבוע החולף שאלות מהותיות בנוגע להתנהלות הרמטכ"ל אשכנזי - שהחזיק במסמך שבועות ארוכים ולא עשה עמו דבר, למעט כך ששתף בכך את סגנו, האלוף בני גנץ, ואלוף פיקוד הצפון, גדי אייזנקוט.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ריבלין. לפקח על הצבא
צילום: דודי ועקנין
מומלצים