העולם תרם 800 מיליון דולרים לשיקום פקיסטן
האו"ם הפציר בקהילה הבינלאומית לתרום 460 מיליון דולרים כדי למנוע אסון הומניטרי. שר החוץ הפקיסטני הודה למדינות שתרמו עוד יותר: "זה מעודד לראות סולידריות בעת מיתון"
שר החוץ של פקיסטן הודיע היום (א') שהקהילה הבינלאומית התחייבה לתרום 800 מיליון דולרים למאמצי שיקום האזורים שנפגעו בשטפונות. מוחמד קורשי אמר שהפקיסטנים "מתעודדים" לראות את היד המושטת, במיוחד בתקופת מיתון כלכלי.
השר קורשי אמר שפקיסטן מודה לסיוע הבינלאומי. "סך ההתחייבויות עומד על 815.58 מיליון דולרים", אמר קורשי במסיבת עיתונאים באיסלמבאד. "בנסיבות הנוכחיות, בתקופה שבה המערב ואירופה ואמריקה סובלות ממיתון, זה מעודד את פקיסטן לראות תחושת סולידריות".
פירושו של דבר שפקיסטן זכתה בסכום גבוה עוד יותר מזה שנקב האו"ם, כשקרא לקהילה הבינלאומית לתרום 460 מיליון דולר. עד כה זכתה פקיסטן לסיוע בעיקר בארה"ב, שתרמה כ-150 מיליון דולרים, שיגרה מסוקי סער כדי לסייע בפעולות החילות וההצלה וכן כדי למסור אספקת מזון ומים לנפגעים. גם הודו הציעה לסייע.
בשבוע שעבר ביקר מזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, בפקיסטן ואמר כי השטפונות הן אסון הטבע החמור ביותר שראה בחייו. הוא קרא לקהילה הבינלאומית
להגביר את הסיוע למדינה. "זה היה יום מכמיר לב עבורי", אמר באן בתום טיסה שקיים עם נשיא פקיסטן, אסיף עלי זרדרי, באזורים שנפגעו בצורה הקשה ביותר.
השטפונות החלו בחודש שעבר בצפון-מערב פקיסטן בעקבות גשמי מונסון, ומאז זרמו דרומה ושטפו איתם אלפי עיירות וכפרים במחוזות פונג'אב וסינד. חמישית מהשטח של פקיסטן נמצאת כעת מתחת למים, ובסך הכל 20 מיליון בני אדם הושפעו מהשטפונות, שגבו את חייהם של כ-1,600 בני אדם. שישה מיליון נותרו ללא קורת גג. מומחים הזהירו מפני גל שני של מקרי מוות כתוצאה ממחלות, אם הניצולים לא יקבלו גישה למי שתייה נקיים.