הודי ללא בשר: הארי אלי
קבב לא חייב להיות בשרי, רינה פושקרנה מלמדת אתכם איך מכינים קציצה צמחונית וגם איך שומרים על צבע ההארי (הירוק) של הירקות המבושלים
(הפקה ובימוי: אלעד רובינשטיין)
הארי-אלי קבב
אחרי שהכנו קבב בשרי הגיע תורם של אלו שמוכנים לוותר על בשר ליום אחד. רינה פושקרנה הכינה עבורכם קבב שכולו צמחוני.
המרכיבים (ל-15-18 קבבים):
2 כפות שעועית ירוקה חתוכה2 כפות אפונה ירוקה
2 כפות גזר חתוך
3 כפות תפוחי אדמה חתוכים
4 כפות עלי תרד
קורט מלח
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
3 כפות גבינת פטה מגורדת
2 כפות פירורי לחם
2 כפות קורנפלור
1 כף ג'ינג'ר טרי כתוש/קצוץ
1 כפית אבקת מנגו/מיץ לימון
1/2 כפית מלח
1/2 כפית כמון
1 כף כוסברה קצוצה טרייה
1/2 כפית כוסברה יבשה
1/2 ליטר שמן לטיגון
לקישוט:
חופן אגוזי קשיו
אופן ההכנה:
- מרתיחים בסיר כוס מים ומבשלים את הירקות עם מעט מלח ואבקת סודה לשתייה כ-10 דקות.
- מסננים את המים היטב ומועכים בעזרת ממחה (ניתן לטחון במעבד מזון).
- משטחים את עיסת הירקות בצלחת שטוחה, מפזרים למעלה את הגבינה, התבלינים, פירורי הלחם והקורנפלור. לשים את העיסה, יוצרים קציצות ומעטרים כל קציצה באגוז קשיו.
- מטגנים את הקבבים בשמן עמוק עד שהם מקבלים ציפוי פריך (כ-2 דקות בכל צד).
- מומלץ להגיש עם צ'אטני.
- רינה פושקרנה היא השפית והבעלים של רשת טנדורי
צילום: אבי חי
מומלצים