שתף קטע נבחר
 

לאסי קלאסי: יוגורט צונן ליום לוהט

ראיטה, טאלי ולאסי הן מנות הודיות שבבסיסן היוגורט, שנחשב לבעל יתרונות בריאותיים רבים. בכל מקרה הוא מתאים בדיוק לימים החמים שלא שמו לב שהחצבים כבר פורחים

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

(הפקה ובימוי: אלעד רובינשטיין)
 

לאסי

הלאסי, משקה הודי קלאסי מתובל על בסיס יוגורט, הוא המשקה האולטימטיבי לימים חמים. היוגורט ידוע ביתרונותיו הבריאותיים הרבים, בין השאר הוא מקור טוב לחלבון וסידן, מכיל ויטמינים ומינרלים, מחזק את המערכת החיסונית, מסייע לטיפול ביתר לחץ דם, מונע מחלות כרוניות ומוריד את ההסתברות להופעת קנדידה. לאור הסגולות הללו, אין פלא שהמטבח ההודי, הידוע כמטבח מזין ובריא, מרבה להשתמש במוצר החלב הזה, בעיקר כמווסת חריפות לתבשילים העשירים בתבלינים אקזוטיים כמנה ראשונה (ראיטה), כחלק בלתי נפרד מהטאלי וכמשקה מרענן (לאסי).

 

היוגורט המרענן הוא הבסיס למשקה הלאסי המסורתי, שאין עונה מתאימה ליהנות ממנו מהקיץ המהביל שנמשך אצלנו הרבה מעבר לאוגוסט. הלאסי, שמקורו במחוז פונג'אב, מורכב מיוגורט מהול במים. בגרסתו הפיקנטית נוספים למשקה תבלינים ארומטיים ובגרסה המתוקה הוא מוגש בתוספת סוכר או פירות.

 

המרכיבים (ל-2 כוסות):

1 גביע יוגורט

1 כף סוכר*

2 כפות מחית ליצ'י (ליצ'י שנטחן במעבד מזון)**

1 כוס קוביות קרח

5-6 חוטי זעפרן מושרים במים

4 טיפות מי ורדים

לקישוט: חופן פיסטוקים קצוצים

 

*לשומרים על המשקל ניתן להשתמש בסוכרזית מומסת או לוותר על הסוכר

**ניתן להשתמש בפירות טחונים אחרים, כגון בננות או מנגו, אך אז מומלץ לוותר על מי הורדים

 

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את כל המרכיבים (מלבד הפיסטוקים) לבלנדר ומפעילים 4-5 דקות.
  2. מוזגים לכוס גבוהה ומקשטים בפיסטוקים הקצוצים ואם רוצים, גם בחוטי זעפרן. 

 

  • רינה פושקרנה היא השפית והבעלים של רשת טנדורי

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים