מי אני ומה שמי? שֶמִי קבב
רוצים להרגיש כמו המלכים בהודו? תאכלו קבב כבש. רינה פושקרנה מתבלת, מערבבת ומלמדת אתכם להכין קבבים מקוריים שיפתיעו את כולם במנגל הבא
(בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין)
שמי קבב
המרכיבים (ל-15-18 קבבים):
250 גרם בשר כבש טחון
1/2 מקל קינמון שבור לחתיכות
4 מסמרי ציפורן
4 תרמילי הל
1/2 כוכב אניס
1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
1 כפית שום כתוש
1/2 כפית מלח
1 כוס מים
1 כף שמן
1 צ'ילי ירוק קצוץ
1 כף עלי נענע טריים קצוצים
1/2 כפית קינמון טחון
1/2 כפית גראם מסאלה
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית מלח
2 כפות קמח חומוס/עדשים
2 כפות פירורי לחם
2 כפות קורנפלור
1 ביצה
1/2 ליטר שמן לטיגון
אופן ההכנה:
- שמים בסיר כף שמן, מוסיפים את הבשר הטחון, הג'ינג'ר, השום והמלח ובוחשים. מוסיפים את שברי מקל הקינמון, הציפורן וההל, כוס מים ומבשלים כ-10 דקות עד שהבשר מוכן והמים מתאדים.
- טוחנים את הבשר במעבד מזון עד לקבלת מחית חלקה. ממתינים מעט עד שהמחית תתקרר.
- משטחים את עיסת הבשר בצלחת שטוחה, מפזרים למעלה את התבלינים הנותרים, את קמח החומוס/עדשים, פירורי הלחם, הקורנפלור ולבסוף את הביצה. לשים את העיסה ויוצרים קציצות עגולות ושטוחות.
- מטגנים את הקבבים בשמן עמוק עד שהם מקבלים ציפוי פריך. אשר גם להכין את התערובת מראש ולצלות על המנגל.
- רינה פושקרנה היא השפית והבעלים של רשת טנדורי
צילום: אבי חי
מומלצים