עובר באדום: סביצ'ה סלמון עם רימונים
נשארו לכם רימונים? נשאר קצת סלמון? אז הנה מנה חגיגית שמשלבת את תנובת הים והפרי בגוונים של אדום. לא צריך לבשל אלא רק לעטוף בנוזלים עסיסיים שעושים את כל ההבדל
סביצ'ה סלמון עם רימונים ותפוז דם
מתכון של השף אלרן גולדשטיין, "המעדניה של גולדשטיין"
המרכיבים (ל-4 סועדים):
300 גרם פילה סלמון, חתוך לקוביות
עלים שלמים מ-1/2 צרור כוסברה
1 בצל סגול חתוך לרצועות דקיקות
1/2 צרור בצל ירוק חתוך לטבעות
1 תפוז דם בשל
לתחמיץ:
מיץ מ-2 לימונים
מיץ מרימון אחד שלם
1 לימון קצוץ
3/4 כפית מלח
8 כפות שמן תירס
מעט סוכר
לעיטור:
2 כפות גרעיני רימונים
פלחים מנוקים מתפוז דם
סביצ'ה סלמון רימונים ותפוז דם (צילום: איתמר שיקלר)
אופן ההכנה:
- משטחים את הדג על צלחת שטוחה 10 דקות לפני ההגשה.
- מתבלים את הדג במלח ופלפל שחור גרוס.
- מערבבים את כל נוזלי התחמיץ ומוזגים מעל לנתחי הדגים.
- מפזרים למעלה את עלי הכוסברה ואת רצועות הבצל הסגול.
- מפזרים 2 כפות גרעיני רימונים לעיטור המנה ופלחי תפוז הדם.
צילום: אסף אמברם
מומלצים