שתף קטע נבחר

מומחה גרעין בארה"ב: "השעון האיראני מתקתק"

בעקבות ההדלפות על עיכובים בתוכנית הגרעין, נזעק פרופ' גרי מילהולין לכתוב מאמר: "הנחת הממשל כוזבת. לאיראנים יש די אורניום לשלוש פצצות, והם החלו להעשיר לרמה גבוהה"

השעון הגרעיני האיראני לא נעצר - כך טוען גרי מילהולין, ראש "פרויקט ויסקונסין לבקרת חימוש גרעיני", ארגון מוכר העוקב אחר הפצת נשק גרעיני בעולם. כמה ימים אחרי ההדלפות מממשל אובמה לעיתון "ניו יורק טיימס" על עיכובים ובעיות טכניות בפרויקט הגרעין האיראני, טוען פרופ' מילהולן כי איראן ממשיכה בפיתוח נשק גרעיני כרגיל.

 

במאמר ב"אטלנטיק", מגזין המתמקד באחרונה בנושא הגרעין האיראני והסיכוי שישראל תתקוף באיראן, מזהיר מילהולין מפני הטענות היוצאות מהממשל,

לפיהן היכולות של איראן נפגעו ועכשיו יש יותר זמן לשכנע אותה לשנות את דרכיה.

 

"ההנחה הזו כוזבת", כתב. "השעון עדיין מתקתק במרץ. עד תחילת השנה הזו איראן ייצרה מספיק אורניום בהעשרה נמוכה להפעיל שתי פצצות אטום - אם הוא יועשר לשימוש צבאי. כעת יש לה מספיק אורניום בהעשרה נמוכה לכמעט שלוש פצצות, ועד אמצע השנה הבאה יהיה לה, בקצב הנוכחי, מספיק אורניום לארבע פצצות".

 

עוד הוא מזהיר כי איראן התחילה בפברואר האחרון בהעשרה באיכות גבוהה יותר, שתאפשר לה להשיג 90 אחוז מההעשרה הנדרשת לצורך ייצור נשק גרעיני, "וכל זאת, כשאיראן מציגה בהצלחה טילים בליסטיים שמסוגלים לשאת מטען גרעיני עד ישראל".

 

ומה אם יש עוד מתקנים סודיים?

בעוד הממשל טוען שטהרן תזדקק לעוד שנה כדי להעשיר את האורניום מאיכות נמוכה לאיכות הנדרשת לייצור פצצה, טוען מילהולין כי "סבא"א קובעת שזה יכול לקחת שנה, אבל זה גם יכול לקחת רק שלושה חודשים".

 

לדבריו, יש גם נעלמים נוספים במשוואה הזו, כמו למשל: האם יש לאיראן מתקן או שניים סודיים, מעבר לאתר שנחשף באחרונה בעיר קום?

אם יש כאלו, הרי שהערכת הממשל היא חסרת משמעות.

 

מילהולין קובע כי "במקום להתפלפל בשאלה כמה זמן יארך השלב הסופי של ייצור הפצצה, אנחנו חייבים להתבונן בתמונה הכוללת, לפיה איראן מתקרבת למעמד של מדינה גרעינית באופן מעשי, על ידי סילוק פקחי האו"ם ובניית כמה ראשי חץ גרעינים".

 

הוא האמריקני מסכם כי "זהו אינו טיעון כדי שישראל או מישהו אחר יפציץ את איראן, אלא אזהרה שאנחנו חייבים להתמודד מול היכולת הגרעינית הגדלה של איראן - ולא לחלום ולדמיין שזה לא אמיתי".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אחמדינג'אד במתקן העשרת האורניום בנתנז
צילום: AP
מומלצים