נסיכת המזרח: דג ברוטב אדום
דג נסיכת הנילוס נהנה מפופולאריות רבה ומתאים מאד לסגנון המזרחי במתכון שלפניכם. אפשר כמובן להשתמש גם בפילה לוקוס, אינטיאס או בורי לשדרוג המנה
נסיכת הנילוס בסגנון מזרחי
באדיבות השף ישראל ביוק-פלומבו, "מלון מרינה" תל אביב
המרכיבים (ל-6 מנות):
למשרה:
3 כפות רוטב סויה
1/2 כפית ג'ינג'ר קצוץ
1 בצל בינוני מגורד
מיץ מ-1 לימון
לרוטב:
2 בצלים קצוצים
3 עגבניות פרוסות דק
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
1 פלפל צהוב חתוך לרצועות
2 שיני שום טריות פרוסות דק
זר כוסברה טרייה קצוצה
זר נענע קצוץ
2 פלפלים חריפים פרוסים לטבעות
3 לימונים כבושים פרוסים דק
מלח ופלפל לפי הטעם
2 כפיות כמון מזרחי
2 כפיות פפריקה (אפשר חריפה לאוהבי הז'אנר)
2 כפות רסק עגבניות
לדג:
1/2 כוס קמח מתובל במעט מלח פלפל לבן כמון וקארי
6 נתחי דג יפים
שמן קנולה לטיגון
דג נסיכת הנילוס בסגנון מזרחי (צילום: גלי איתן)
אופן ההכנה:
- הדגים: מערבבים יחד את חומרי המשרה ומשרים את הדגים בתוכו לפחות שעה.
- במחבת חמה מטגנים במעט שמן קנולה את נתחי הדג המקומחים טיגון קל עד חצי בישול.
- הרוטב: מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה, מוסיפים את השום, מטגנים מעט ולאחר מכן מוסיפים את העגבניות והפלפלים. ממשיכים לטגן עד לריכוך הפלפלים, מוסיפים את רסק העגבניות. אם הרוטב סמיך מדי, אפשר, תוך כדי בחישה, להוסיף חצי כוס עד כוס מים קרים.
- מביאים לרתיחה ומוסיפים את התבלינים היבשים, הפלפלים החריפים, הכוסברה, הנענע והלימונים הכבושים.
- מתקנים את התיבול ולאחר רתיחה מורידים מהאש.
- מסדרים את הדגים בתבנית, יוצקים מעל את הרוטב עד לגובה הדג ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות לחצי שעה.
- מומלץ להגיש עם זר של עלים ירוקים טריים (פטרוזיליה, נענע, ריחן פרסי, טרגון ורשד) לרענון החיך מביס לביס.
נסיכת הנילוס
צילום: גלי איתן
מומלצים