שתף קטע נבחר

 

מארגן ההפגנות נגד הגדר בבילעין הורשע בהסתה

בית משפט צבאי הרשיע את עבדאללה אבו רחמה גם באשמת ארגון הפגנות לא חוקיות, וצפוי לגזור את עונשו בחודש הבא. פרקליטו: "השלטונות מנסים להפסיק את ההפגנות בהליכים משפטיים, לאחר שלא הצליחו לשים להן קץ בכוח הזרוע"

יושב ראש הוועדה העממית של הכפר בילעין, עבדאללה אבו רחמה, הורשע היום (ג') בהסתה ובארגון הפגנות בלתי חוקיות נגד הקמת גדר ההפרדה בכפר. בית המשפט הצבאי צפוי לגזור את עונשו בחודש הבא.

 

אבו רחמה זוכה מאשמה בעבירות של יידוי אבנים ואחזקת אמצעי לחימה, ששימש לטענתו לתערוכה לצורך המחשת סוג האמצעים בהם משתמש צה"ל נגד המפגינים. בית המשפט קיבל את טענת ההגנה כי אישומים אלו אינם רלוונטיים וקבע כי המעשים אינם חשובים מספיק כדי להיחשב לעבירה.

 

פרקליטתו של אבו רחמה, עו"ד גבי לסקי, סיפרה כי מרשה נשפט באשמת עבירות דומות בעבר, אך לעולם לא הורשע בעבירת אלימות. "הבאנו עדים רבים לבית המשפט אשר העידו כי למעשה מדובר במורה שמחנך את תלמידיו לשלום ודוגל במאבק בלתי אלים כנגד הכיבוש", סיפרה. בין העדים היה גם חבר הכנסת דב חנין.

 

עו"ד לסקי טענה בבית המשפט כי יש אפליה בין יהודים לפלסטינים שביצעו אותו סוג של עבירות בשטחים, והתייחסה לחוק החנינה לעברייני ההתנתקות, במסגרתו החליטה הכנסת להעניק חנינה לכל הנאשמים היהודים שביצעו עבירות דומות בתקופת ההתנתקות מרצועת עזה ומצפון השומרון. "העליתי טיעון זה בבית המשפט", ציינה הסנגורית, "אולם אין שופט אמיץ שמוכן לקבלו".

 

בדרך למאסר בפועל? 

הפרקליטה הוסיפה כי "עבדאללה נחטף מביתו ברמאללה באמצע הלילה על-ידי חיילי צה"ל, כאשר

אם היו מבקשים ממנו להגיע לחקירה היה מתייצב אליה מרצונו, כמו שהתייצב בעבר לכל הדיונים בעניינו בתיקים אחרים".

 

"קשה לעמוד על שיקול הדעת של כוחות הביטחון ואכיפת החוק ששולחים חיילים לשטחי A בניגוד להסכמים עם הרשות הפלסטינית כדי לעצור אדם שהחשד נגדו הוא ארגון הפגנות, בדיוק באותם הנהלים המופעלים כנגד המחבלים המסוכנים ביותר", ציינה עו"ד לסקי.

 

לדבריה, הדבר מעיד על היחס של שלטונות ישראל כלפי המפגינים בבילעין. "ישנה תחושה כי השלטונות שמו לעצמם למטרה להפסיק את ההפגנות נגד הגדר באמצעות הליכים משפטיים, לאחר שלא הצליחו לשים להן קץ באמצעות כוח הזרוע", קבעה עורכת הדין.

 

"בתי משפט בישראל לרוב מתירים לנאשמים שהורשעו בעבירות דומות לאלו שבגינן הורשע עבדאללה, לבצע את העונש כעבודות שירות ולא כמאסר", הוסיפה עו"ד לסקי, "אולם במקרה זה מדובר בבית משפט צבאי ועל כן נדמה כי צפוי לו עונש חמור יותר". היא הזכירה מקרה של מפגין אחר שהועמד לדין, אז ביקשה התביעה עונש מאסר של למעלה משנתיים. "סביר להניח שזו רמת הענישה אליה חותרת התביעה". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
התערוכה שבעקבותיה נעצר אבו רחמה
צילום: אורן זיו, אקטיב סטילס
ח"כ דב חנין. העיד מטעם ההגנה
צילום: עמית מגל
מומלצים