שתף קטע נבחר

 

משבר הנבחרות הצעירות: כאן גדלות בכיף

בעוד נבחרת הנשים עושה חיל ביבשת, הדור הצעיר נכלל מ-2008 דרך קבע בדרג ב', למה? איתור כושל, הגעה מאוחרת לפריפריות או אולי זה דווקא מקומנו הריאלי. כתבה 4 בסדרה

בפעם האחרונה שנבחרת נשים צעירה כלשהי טעמה את דרג א' האירופי היתה העתודה ב-2007, מאז המצב לא השתנה. אז היו אלה מירב דורי, קטיה אברמזון ושירן צעירי שלבשו את המדים הכחולים-לבנים, היום אותן שחקניות הן חלק בלתי נפרד מהקמפיין המזהיר של הנבחרת הבוגרת במוקדמות אליפות אירופה.

 

 

מאז 2008 נבחרות הנשים הצעירות נכללות בדרג ב' האירופי. הקדטיות היו קרובות לעלות באותה שנה לדרג הבכיר, אשתקד היו אלה עדני דגן ונבחרת הנערות שהודחו רק בחצי הגמר בטורניר שנערך באילת. בין לבין, אף נבחרת צעירה לא הצליחה להגיע לארבע האחרונות באליפות כלשהי. השאלה הגדולה, מהן הסיבות לכך?


דורון, אברמזון ודורי ב-2007. מאז הנבחרות הצעירות בדרג ב' (רענן וייס)

 

הגודל כן קובע

"יש בעיה אחת גדולה מאוד ואותה אני צועק לשמיים לא מעט זמן - האיתור בגילאים הצעירים", ניסה להסביר רועי איזנברג, מאמן נבחרת הנערות, שסיים הקיץ עם הכחולות-לבנות במקום ה-12 באליפות אירופה דרג ב' ברומניה."אמרתי לא פעם: 'תנו לי הוצאות דלק ואני אצא לכל מקום בארץ כדי לאתר גבוהות'. אין מה לעשות, אי אפשר לשחק היום כדורסל בלי שחקניות פנים. גם הקיץ באנו לאליפות וכל שחקנית אצלנו, ואני כמובן לא בא לזלזל, מטר ושייבה לעומת האירופאיות".

 

"אנחנו באנו לאליפות ושוב אתה עובד עם הבנות על גימיקים", המשיך איזנברג, שהגיע ליורובאסקט בטימישווארה כשהשחקנית הגבוהה ביותר שלו בקושי מגרדת את ה-1.81 מ'. "אתה עובד על לחץ, דאבל טרפים, מנסה לגרום לקבוצה השנייה שתעשה טעויות. ואם הקבוצה השנייה לא עושה כאלו? אז אתה מתחיל משחק במינוס 20 על ההתחלה".


נבחרת הנערות. פרויקט המצוינות יסייע? (צילום: רועי דיין, איגוד הכדורסל) 

 

לשם כך החליט אלי רבי, מאמן העל של נבחרות הנשים, להקים מחדש ב-2009 את סגל הזהב. רפי בוגטין, מאמן עם ותק ורזומה אין סופי, כזה שגם זכה בעבר בגביע היורוקאפ עם ספרטק מוסקבה, קיבל את המושכות כשנועה ריקנאטי, מי שהדריכה אשתקד את אליצור רמלה, מונתה לרכזת האדמיניסטרטיבית של הפרויקט. שלושה מרכזים כבר הוקמו בפריפריות (נהלל, באר שבע ויבנה) כשעוד שניים כאלה מיועדים להיפתח בצפון.

 

"הסתובבתי בפריפריות ופתאום אתה רואה שחקנית מוכשרת מדימונה ומגלה, למשל, שאין לה איפה לשחק ברמות הגבוהות", שחזרה ריקנאטי. "אין שם קבוצת נשים בוגרת ולכן היא לא הגיעה לשחק שם. היום יש לנו כבר 100 בנות במרכזי המצוינות הללו ועוד 150 בפרויקט הטרום קדטיות. תבין, יותר קל ללמד גבוהה להיות שחקנית מאשר שחקנית להיות גבוהה ואתלטית. הדבר הזה יעלה אותנו כל שנה עוד דרגה ועוד דרגה".


אלי רבי ושי דורון. "אנחנו רחוקים מלהיות כישלון" (צילום: אורן אהרוני)

 

"החומר שלנו לא שווה דרג א'"

גם אלי רבי, מאמן העל של נבחרות הנשים ומי שקרוב לעלות אותנו שלוש פעמים ברציפות ליורובאסקט, לא חושש. הוא מסרב לקרוא להופעה שלנו

בדרג ב' בשנים האחרונות כישלון. "זה מצחיק אותי שאומרים את המשפט הזה, אנחנו רחוקים מלהיות כישלון", הסביר רבי, "החומר שלנו נכון להיום לא שווה את דרג א'. אני יכול להגיד לך בפה מלא שהנבחרות שלנו בגילאים הצעירים, בטח בשנה האחרונה, ממצות את מקסימום הפוטנציאל".

 

כשרבי מדבר על מיצוי הפוטנציאל הוא מדבר על שחקניות כמו נעמה שפיר ואביגיל כהן, שהיום משחקות בדיוויז'ן 1 בליגת המכללות או בר גילינסקי בת ה-18, מי שרק לפני שנתיים שיחקה בנבחרת הקדטיות ורק לפני שבוע נאבקה מול זאיין טמאנה הענקית (2.00 מ') מלטביה שווה מול שווה ב'ארינה ריגה'.

 

"לצורך העניין, אנחנו מודעים ליכולות שלנו ואנחנו ממקסמים את הפוטנציאל בכל שנתון. אין לנו כרגע הרכבים להתמודד בדרג א' ולכן אנחנו מנסים לגדל שחקניות. אני מוכן להתחייב שגם אם המאמנים הבכירים ביותר היו עובדים עם הנבחרות הצעירות כיום, הם היו משיגים אותן תוצאות. אנחנו מדינה קטנה והנבחרות בגילאים הצעירים משרתות את המטרה - לגדל שחקניות שתהיינה לכמה שנים טובות בנבחרת הבוגרת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נבחרת הנערות
צילום: שרון בוקוב IT SPORTS
מומלצים