טיל איראני משופר: "מוכנים לצייד את צבא לבנון"
תחת הסנקציות, האיראנים ממשיכים להתגאות בפיתוחים צבאיים. הפעם הם ערכו ניסוי בדור חדש של טיל קרקע-קרקע לטווח קצר, שנמצא גם ברשות חיזבאללה. "אם תגיע בקשה, נהיה מוכנים לספק נשק לצבא הלבנוני", אמר שר ההגנה וחידי
הזרועות האיראניות ממשיכות להתנפח, וגם לרמוז על איום מצפון: איראן ביצעה בהצלחה ניסוי בדור חדש של טיל קרקע-קרקע לטווח קצר מתוצרתה - כך הודיע הבוקר (יום ד') שר ההגנה אחמד וחידי. הוא גם התייחס בחיוב לאפשרות לספק נשק לצבא לבנון. כמה מאות טילים מסוג זה נמצאים גם בידי ארגון חיזבאללה, אליו הועברו מאיראן דרך סוריה.
בתשובה לשאלת כתב הטלוויזיה האיראנית, השיב וחידי כי מדינתו תהיה מוכנה לספק נשק לצבא לבנון, "אם תגיע בקשה". לפי דיווחים צפוי נשיא איראן, מחמוד אחמדינג'אד, לבקר בקרוב בביירות ולדון בנושא לאחר תום חודש הרמדאן.
יצויין כי אתמול קרא מזכ"ל חיזבאללה, חסן נסראללה, לממשלת קרא לבנון לקבל החלטה על הצטיידות בנשק איראני. זאת, עקב הקשיים שמערימה ארה"ב על עסקות הנשק עם ביירות בשל התקרית עם צה"ל בכפר עדייסה, בה נהרג סא"ל במילואים דב הררי.
שלשום ביקר בטהרן נשיא לבנון, מישל סולימאן, ודן עם בכירים בכוונתה של ביירות לקבל נשק מתוצרת איראן. לדברי סולימאן, מצבה הקשה של קופת לבנון אינה מאפשר לה לרכוש נשק בסכומים הדרושים, אך הצד האיראני גילה הבנה בנושא. "איראן היא מדינה ידידותית ללבנון, אך יש לנו מדינות נוספת בקשרי ידידות שלא פנו עד-כה ביוזמה לסייע לנו ולצייד אותנו בנשק", אמר.
בכל הנוגע לאיראנים, רק לפני פחות משבוע הם ערכו ניסוי דומה בטיל קרקע-קרקע מסוג אחר - "קיאם-1". הפעם שידרה הטלוויזיה האיראנית תמונות של שיגור הטיל "פאתח-110", המסוגל להגיע לטווח של 193 קילומטרים. מדובר בדור השלישי של הטיל, המונע בדלק מוצק ונמצא בשירות הצבא האיראני מספר שנים. לדברי וחידי, "באמצעות מערכות הנחיה ופיקוח מדויקות, הטיל הזה מסוגל לפגוע במטרות בדיוק רב יותר".
טיל "פאתח 110" בפעולה
רק לפני פחות משבוע נערך ניסוי דומה בטיל קרקע-קרקע מסוג אחר - "קיאם-1". הפעם שידרה הטלוויזיה האיראנית תמונות של שיגור הטיל "פאתח-110", המסוגל להגיע לטווח של 193 קילומטרים. מדובר בדור השלישי של הטיל, המונע בדלק מוצק ונמצא בשירות הצבא האיראני מספר שנים. לדברי וחידי, "באמצעות מערכות הנחיה ופיקוח מדויקות, הטיל הזה מסוגל לפגוע במטרות בדיוק רב יותר".
שר ההגנה טען עוד שה"פאתח-110" מתאפיין בכך שדרוש פחות זמן כדי לשגר אותו. הוא התרברב: "הטיל הזה מגביר את היכולת הטילית של צבא איראן באופן משמעותי". מדובר בגרסה איראנית לטיל הסיני DF-11, שמסתייע במערכת ניווט לוויינית GPS. בטלויזיה האיראנית בשפה האנגלית, פרס טי-וי, דווח כי אורך הטיל 9 מטרים ומשקלו 3,500 ק"ג.
הניסוי מתבצע לרגל "שבוע הממשלה" באיראן במהלכו היא חושפת הישגים טכנולוגיים וצבאיים.
שלשום הציג שר ההגנה סירות מרוץ מתוצרת מקומית לתקיפה שיוצבו במימי המפרץ הפרסי, והזהיר את אויבי איראן "לא לשחק באש". יום קודם לכן הציג הנשיא מחמוד אחמדינ'גאד מטוס מפציץ ללא טייס שאורכו 4 מטרים.
בשנים האחרונות נוהגים באיראן להתפאר בהישגים טכנולוגיים וצבאיים כדי להדגיש, לטענתם, כי משטר הסנקציות שמוטל עליהם אינו מונע מהם להתקדם בתוכניות לפיתוח הצבא או בתוכנית העשרת האורניום.
בתוך כך, אמר השר הממונה על התעשיות הצבאיות במצרים, סייד משעל, כי יכולותיה הצבאיות של איראן אינן מהוות סכנה לישראל. היומון "א-שרק אל-אווסט", היוצא לאור בלונדון, ציטט מדבריו של משעל, לפיהם התערבותה של איראן במדינות הערביות באזור ובענייניהן מהוות סכנה וודאית.
Read this article in English