מתה עם כרטיס אדי בארנק - ליבה הציל חיים
חייו של יוסי פוגל ניצלו פעמיים: 3 חודשים לאחר שהושתלה בו מכונת לב מלאכותי, נתבשר כי נמצא לו לב. זה הגיע מחולה שמתה מאירוע מוחי - וכרטיס אדי נמצא בארנקה. יוסי, שמתאושש עתה: "מצער שהמתנתי בסכנת חיים בשל המחסור האדיר בתרומות איברים"
קיבל את חייו במתנה: שלושה חודשים לאחר שהותקנה בגופו של יוסי פוגל מכונת לב מלאכותי מגושמת, נתבשר בשבוע שעבר כי נמצא לו לב אמיתי. השבוע ישתחרר פוגל מבית החולים, לאחר שההשתלה עברה בהצלחה. התרומה הגיעה מאישה שנפטרה בבית החולים וולפסון בעקבות אירוע מוחי. משפחתה הסכימה לתרום את איבריה לאחר שנמצא כרטיס אדי בארנקה.
פוגל, תושב באר שבע בן 60, גימלאי משרד הבטחון, חש לפני כשלושה חודשים בחולשה קיצונית. "בקושי יכולתי ללכת", הוא משחזר, "הרגשתי חולשה וקוצר נשימה, אבל לא היו לי תסמינים ספציפיים". פוגל פנה לרופא, שמייד חשד בבעיה לבבית. הוא הופנה לקרדיולוג פרופ' דב פריימרק לביקורת ושם, לעיני הרופא - גילגל עיניו והתמוטט.
"מרגיש חזק יותר מיום ליום" (צילום: באדיבות המשפחה)
פוגל פונה לבית החולים, שם אובחן כי לקה באי ספיקת לב חמורה, כשהמוצא היחיד להצלת חייו הוא השתלת לב. בשל המחסור החמור באיברים בישראל, האפשרות היחידה היתה השתלת מכונת לב מלאכותי.
פוגל עבר את ההשתלה, אולם החודשים העוקבים היו הקשים בחייו. "זה היה סיוט מתמשך", הוא מספר, "נסחבתי עם מכונה ששוקלת יותר משלושה קילוגרמים בגלל הסוללות הכבדות שלה. סבלתי מזיהומים, מאלרגיות, לא הצלחתי להתקלח כמו שצריך. אני מרגיש חלחלה כשאני נזכר בתקופה האיומה הזו".
ביום שבת, לפני שבוע, הגיעה הבשורה: נמצא ליוסי לב להשתלה. ביום ראשון כבר נותח פוגל על-ידי פרופ' ג'יי לביא וד"ר יגאל כסיף מהמרכז הרפואי שיבא. "אני מרגיש חזק יותר מיום ליום", מספר פוגל בהתרגשות, "זה רגע מאושר בחיים, כשפועל בקרבך לב ולא מכונה. אפשר בהחלט לומר שנולדתי מחדש. מצער לחשוב שהמתנתי בסכנת חיים בשל המחסור האדיר בתרומות איברים, ואני מקווה שסיפור כמו שלי לגרום לעוד ועוד אנשים לתרום איברים".
128 איש מחכים ללב
"רשימות ממתיני האיברים הולכות ומתארכות", אומר ל-ynet פרופ' לביא, "כרגע ממתינים 128 איש להשתלת לב דחופה, מתוכם מאושפזים בבתי החולים
12 איש שנמצאים בראש הרשימה, כשהם בסכנת חיים מיידית. בחלקם מושתלים לבבות מלאכותיים כגשר להשתלת לב".
חותמים עכשיו:
פרויקט תורמים לחיים:
"הלב של הצוות הרפואי ושל הפציינטים נחמץ בכל פעם מחדש שבו אנחנו שומעים על תורם שיכול היה להציל חיים של שישה עד שמונה אנשים", אומר לביא, "והמשפחה מסרבת לתרומת איברים. תסתכלו על האנשים האלה, ותבינו איזה אושר מילה אחת קטנה של הסכמה יכולה להביא לכל כך הרבה אנשים. אין עוד הזדמנות להציל כל כך הרבה חיים כמו בהסכמה לתרומת איברים. אני מקווה שהציבור יפתח את הלב ויחתום על הכרטיס החשוב ביותר בחייהם".