שתף קטע נבחר
 

על הדבש ועל היין: פנקוטה ברוטב תפוחים

לא חייבים לאכול תפוח בדבש רק בראש השנה, הפנקוטה האיטלקית שלפניכם עברה שינוי קליל כדי שתוכלו ליהנות ממנה בסוכה, ובעצם בכל אירוע

פנקוטה דבש ברוטב תפוחים ויין

באדיבות השף קובי קרולה ממסעדת "פסטה קרולה" בחיפה

 

המרכיבים (ל-4-6 מנות):

לפנקוטה:

100 גרם דבש איכותי

1/2 ליטר שמנת מתוקה (32%)

7 גרם ג'לטין

לרוטב:

כוס יין אדום

5 כפות סוכר

1 תפוח חתוך לקוביות

גרידה מ-1/2 לימון


פנקוטה דבש (צילום: ישראל אלפסה)

 

אופן ההכנה:

  1. פנקוטה: מוזגים לכוס 2 ס"מ חלב וממיסים את הג'לטין, מניחים בצד להיקרש.
  2. מחממים בסיר את השמנת עם הדבש ל-70-80 מעלות.
  3. כשהג'לטין והחלב נקרש מערבבים עם השמנת והדבש עד להמסה.
  4. מוזגים לקערות/כוסות הגשה.
  5. מקררים לפחות 4 שעות.
  6. הרוטב: מבשלים את התפוח בסיר יחד עם היין וגרידת הלימון עד ליצירת רוטב סמיך וטעים.
  7. מקררים ומקשטים את הפנקוטה. מגישים קר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים