שתף קטע נבחר

 

במשרד החוץ שובתים, לקשישים אין מטפלים

העיצומים שהוחרפו לאחרונה הותירו חולים ונזקקים רבים בין הפטיש לסדן. "מחזיקים בנו כבני ערובה", סיפרה אשה שמחכה להשתלה בחו"ל והוריה החולים נותרו בלי טיפול, "הם מסַכנים חיים במודע". העובדים: הכל בגלל האוצר

בזמן שעובדי משרד החוץ נלחמים על תנאי העסקתם, ראש הממשלה נאלץ למצוא פתרונות יצירתיים לארגון נסיעותיו. אבל יש מי שמרגיש את הפגיעה באופן מוחשי וכואב הרבה יותר. מרים (שם בדוי) הסובלת ממחלה נדירה, מועמדת להשתלה וזקוקה לטיפולים ממושכים בארץ ובחו"ל, נאלצת כבר שבועיים, למרות מחלתה, לטפל בשני הוריה - קשישים חולי אלצהיימר.

 

המטפלת הפיליפינית שסייעה לשניים עזבה, ובשל הפסקת הנפקת האשרות לעובדי סיעוד בחו"ל, כחלק מהעיצומים, לא נותרה לה ברירה אלא לגייס את מעט כוחותיה לסייע להם. "זו סיטואציה מטורפת", אמרה בשיחה עם ynet. "אני עוברת המון טיפולים והוריי חייבים השגחה צמודה.

המדינה איפשרה עזרה של 24/7, אך עובדי משרד החוץ מסכנים במודע את חייהם של שלושה אנשים, שלי ושל הורי", האשימה.

 

מרים סיפרה כי כאשר פנתה לאנשי משרד החוץ בניסיון לשכנע אותם לנהוג בה לפנים משורת הדין, נפלו דבריה על אוזניים ערלות. "הם הותירו אותי לבד במערכה ללא כל מענה. אני אמורה לעבור השתלה בחו"ל, אבל אפילו לא יכולה לנסוע כי אין מי שיטפל בהורים".

 

היא מחתה גם על כך ש"קשה להבין מדוע הם מנפיקים אשרות כניסה לתיירים, אבל אותנו מחזיקים כבני ערובה. הכי כואב כאן שמי שיזם את השביתה ידע בדיוק במי הוא בוחר לפגוע. אני מכירה עוד הרבה משפחות כמונו, שפשוט מצאו עצמן אבודות בסיטואציה הזאת".

 

120 עובדי סיעוד תקועים בחו"ל

מרים אינה היחידה שנופלת בין הכיסאות במאבק לא לה. על-פי נתונים שמסרה אריאלה בן-צור, יו"ר ראש עמותת אחיעוז המאגדת תחתיה כ-50 חברות סיעוד ברחבי הארץ, "יש צורך בכ-120 עובדים שכעת תקועים בחו"ל, ועל אף שזהו מספר לא גדול יחסית, מדובר כאן בהצלת חיים. המדינה נתנה היתר, אך השמיים סגורים".

 

בן-צור הדגישה כי "מדובר בחלשים ובחולים. פניתי לוועד העובדים של משרד החוץ ובקשתי מהם לנהוג בחמלה וברחמים במקרים האלה, אך כולם מתעלמים. אף אחד לא מטפל בסוגייה הזו שעלולה להימשך חודשים. העיצומים האלה מתקיימים על גבם של החולים והנזקקים". 

 

מוועד עובדי משרד החוץ נמסר בתגובה כי "העובדים נמצאים בעיצומים בגלל סירוב האוצר לנהל עמם משא-ומתן ראוי לשמו. אנו מקווים שמצב זה ישתנה, כדי שנוכל לשוב לעבודה סדירה ולהעניק לאזרחי ישראל את השירות שמגיע להם".  

 

לשביתה יש גם השלכות מסוג אחר. עם התקרבות מועד השקת השיחות הישירות בין ישראל לפלסטינים בוושינגטון ועל-רקע הצהרת עובדי משרד החוץ כי יחרימו את ביקורו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו - גייסה לשכתו את אנשי הנספחות הצבאית בבירה האמריקנית כדי לסייע.

 

צוות מתוגבר של אנשי משרד ראש הממשלה כבר הגיע לוושינגטון, במאמץ נוסף להתגבר על הקשיים הלוגיסטיים שהביאה השביתה. דיפלומטים ישראלים בוושינגטון מתחו ביקורת על המהלך ואמרו כי למרות שאינם מעוניינים להפריע לראש הממשלה בביקורו, מוטלת עליו החובה להתערב כדי לסיים את המשבר.

 

 

בהכנת הידיעה השתתף יצחק בן-חורין
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים