שתף קטע נבחר
 
צילום: רון כהן

מגולן ועד צנעני

ציון גולן אולי לא יגיע לג'עלה המסורתית, אבל גם השנה מצפים לפוקדי התימניאדה באילת מיטב אמני העדה, ביניהם אייל גולן, ישי לוי ומרגלית צנעני. אבי שושן ביקר לראשונה והתאהב

אחת לשנה, הס שורר בראש העין, דממה במושב אחיעזר ועלטה בגאולי תימן. ה"תימניאדה" יוצאת לדרך ועימה מתרוקנים ישובים אלו מתושביהם, שיורדים דרומה לפסטיבל השנתי של העדה התימנית שמתקיים השנה זו הפעם ה-24. למרות שאיני בן העדה, אני מוצא את עצמי השנה לראשונה מחפש את דרכי, בין ה-ח' ו-ע' ועשרות שיחי גת פיראטיים שפזורים בערמות בכל עבר.

 

השנה רשימת האמנים כוללת את מרגלית צנעני, דודו אהרון, ליאור פרחי, חיים משה, אבנר גדסי, ישי לוי, אבי סינווני והכוכבים החדשים: עומר אדם, שני יצהרי ובן אל תבורי. בנוסף לוקחים בו חלק אמני הבית ומכובדי העדה - ברכה כהן, וישי לוי במופע משותף עם אייל גולן שיתקיים בשבת לקראת חצות.


"תימניאדה בלי ישי לוי זה כמו שבת בלי ג'חנון" (צילומים: גבי בוטל)

 

המופע עם גולן אורגן ברגע האחרון, לאחר שהמופע המתוכנן של לוי עם ארקדי דוכין התבטל וזאת עקב מצבו הרפואי של דוכין. "תימניאדה בלי ישי לוי זה כמו שבת בלי ג'חנון" ממשיל שי מלאכי, בנו של מפיק הפסטיבל גדעון מלאכי, שעוזר לאביו בהפקת האירועים ומסתובב בשטח כמו נפוליאון בווטרלו צמוד לארבעה מכשירי טלפון שלא מפסיקים לצלצל.


כולם קופצים-רוקדים

 

בעבר, אחד מרגעי השיא באירוע אליו היו משריינים מקום מראש היה מנהג הג'עלה בהשתתפות הזמר ציון גולן שהיה נערך בשבת בצהריים על הדשא באחד מבתי המלון. אז הוא היה יושב לצד המבלים הרבים ומפייט פיוטים של הרב שלום שבזי, שירי דסה - סוג של מנגינה תימנית, וכמובן את "אבא שמעון שבזי" ו"אחי בני תימן" המפורסמים.

 

ובא במקום ציון גואל

השנה, בעקבות החלטתו של גולן להימנע מהופעות בפני קהל מעורב, הוא נעדר מהפסטיבל לראשונה מאז היווסדו, ואת מקומו יתפסו אהרון עמרם, אהרון ירימי וגם "כוכב האירוע" כפי שמבטיח מלאכי - ראש עיריית אילת, מאיר יצחק הלוי, שלא מוותר על ההזדמנות לשיר ניגונים מבית אבא לצד הזמרים התימנים הוותיקים.


חיים משה. "לתימניאדה יש תעריפים מיוחדים"

 

אורח הכבוד בפסטיבל הוא כאמור אייל גולן, שלמרות שהשנה כבש את היכל נוקיה, מגיע גם הפעם לפסטיבל הוותיק בו הופיע עוד בימים בהם ביצע קאוורים לשירי זוהר ארגוב. "אייל גולן קיבל במה אצלנו עוד בתחילת דרכו, כשהיה אנונימי, והוא זוכר לנו חסד נעורים", אומר מלאכי.

 

לשאלה האם התעריפים שלו לא התעדכנו מאז הוא מגלה כי "לתימניאדה יש תעריפים מיוחדים. הכסף שהם מקבלים אצלנו הוא נמוך ממה שהם מקבלים בדרך כלל. הם עושים זאת מתוך אהבה, מסורת, כבוד וההזדמנות למפגש הישיר עם ה'עמך', האנשים שהיו לצידם עוד לפני שהפכו לסטארים שהם היום".


עומר אדם. שגריר הדור הצעיר

 

מתחרים רבים ניסו לקום לתמניאדה לאורך השנים. מפסטיבל "ריח מנטה" ועד לפסטיבלים של העדות המרוקאיות והפרסיות, כולם נעלמו באותה מהירות שבאו ורק המפעל התימני מצליח לרוץ ללא הפסקה מדי שנה.

 

"לפעמים אני מצטער שאני בצד של ההפקה", אומר מלאכי ג'וניור. "אני לא טועם את ההרגשה שכולם מדברים עליה, את אותה אווירה קסומה שעוטפת את הפסטיבל. אנשים מתקשרים כבר במוצאי ליל הסדר ומשריינים מקום. בשבילם

זאת החגיגה הפרטית שלהם והזדמנות לפגוש את אותם אנשים שלא יוצא להם לראות לאורך השנה ובעיקר לשמוע את האמנים אהובים עליהם ללא חציצה ודיסטנס".

 

בתור אחד שנמצא פה לראשונה, לא נותר לי אלא להסכים עם מלאכי ולשים את הרגליים במים ולנסות לאחות אותן אחרי שכשלתי בניסיונות ללמוד את הצעד התימני המפורסם. מי יודע, אולי מחר בשבת, לפני תחילת חגיגות הסיום, כשגיא יהוד הצעיר ירקיד בצלילי צעד תימני, סופסוף אתפוס את העניין.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ברכה כהן. עושים לה כבוד
צילום: גבי בוטל
לאתר ההטבות
מומלצים