שתף קטע נבחר

 

ביפו וברחבי העולם קראו: די להוציא להורג באיראן

בפריז, בוושינגטון - וגם בתל-אביב. ביותר ממאה ערים קראו לתמוך במאבק "נגד אחד המשטרים האכזריים של ההיסטוריה האנושית", שמתכנן להוציא להורג בסקילה 24 בני אדם, רובם נשים

הקריאה מיפו תגיע לטהרן? כ-20 בני אדם הגיעו הערב (שבת) לבית קפה ביפו כדי למחות נגד המשטר האיסלאמי שמוציא להורג אזרחים שלו יותר מכל מדינה אחרת בעולם, למעט סין.

 

באירוע בבית הקפה "דינה" ביפו הוקראה הצהרה, שנוסח זהה שלה הוקרא ביותר ממאה ערים ברחבי הגלובוס שבהן צוין היום הבינלאומי נגד הוצאות להורג באיראן.

 

המשתתפים הצהירו כי הם "דורשים את שחרורה של סקינה ושאר הנידונים למוות". מדובר בסקינה מוחמדי אשטיאני, אשה שהורשעה בניאוף לאחר שקיימה יחסי מין עם שניים מרוצחי בעלה. בעקבות מחאה בינלאומית נגד הוצאתה להורג השעתה איראן את עונש הסקילה והסכימה לדון מחדש בעונשה.

 

צילום: רויטרס

 

נכון להיום עוד 24 איראנים, רובם נשים, ממתינים לעונש מוות בסקילה. בהצהרה נכתב כי המשתתפים "תומכים במאבקם של האיראנים נגד אחד המשטרים האכזריים של ההיסטוריה האנושית". עוד הם קראו לעצור את הנשיא מחמוד אחמדינג'אד כשיגיע לעצרת האו"ם.

 

מארגנת האירוע בישראל היא אליפלט, פעילת שמאל מתל-אביב המנהלת בלוג בנושא זכויות אדם באיראן. היא סיפרה כי פנו אליה מהארגון הבינלאומי נגד הוצאות להורג באיראן כדי שתארגן מפגש להעלאת המודעות בנושא גם כאן. באירוע הוקרן הסרט "סוראיה אם" העוסק בעונש הסקילה באיראן. על אחד השולחנות הונחה סלסלה, בה התבקשו המשתתפים להשאיר מכתבים שיועברו לאשטיאני דרך הארגון הבינלאומי נגד הוצאות להורג. 


בית קפה "דינה" ביפו. עשרים איש הגיעו למחות (צילום: עופר עמרם)

 

שרה, יהודיה-איראנית החיה בקליפורניה, כתבה לה מכתב וסיפרה ל-ynet כי עזבה את הרפובליקה

האיסלאמית לפני 25 שנה. "המשטר באיראן לא אוהב איראנים, הם טרוריסטים", היא ציינה שהיא זוכרת שהיהודים חיו טוב מאוד עם המוסלמים באיראן ותקפה את משטר האייתוללות. "הם אוהבים רק איסלאם, הם רוצים שכל העולם יהיה איסלאם, ולא סתם איסלאם אלא איסלאם שיעי, זו המטרה שלהם".

 

באירוע נשא דברים מאיר ג'בדנפר, מומחה לענייני איראן, שהסביר לנוכחים כי העונשים הכבדים שמטיל המשטר האיראני על נשים נועד לדכא את המחאה. "המשטר הופתע מתפקיד הנשים בהפגנות שבאו לאחר הבחירות לנשיאות והוא רוצה למנוע מהן לצאת לרחוב ולהצטרף לאופוזיציה".

 

הוא הוסיף כי הנשים הן "האמהות של איראן, החלק החשוב של החברה האיראנית והמשטר מפחד מהמגמה הזו". ג'בדנפר הסביר כי כיום 65 אחוזים מהסטודנטים באוניברסיטאות הם נשים, דבר חסר תקדים, והאוניברסיטאות ידועות כמעוז לפיתוח התנגדות למשטר האיראני. באותה שעה הפגינו בפריז כ-300 בני אדם, ואירועים נוספים נערכו במדינות אחרות.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מודעה נגד עוד הוצאה להורג
צילום: עופר עמרם
שרה, איראנית יהודיה המתגוררת בקליפורניה
צילום: עופר עמרם
המארגנת, אליפלט. קיבלה פנייה מחו"ל
צילום: עופר עמרם
ג'בדנפר. "המשטר הופתע מתפקיד הנשים בהפגנות"
צילום: עופר עמרם
מומלצים