אין חג בלי דג: 3 מנות דגים
הדג הוא חלק בלתי נפרד משולחן החג, אבל כדאי לאמץ אותו גם לתפריט היומיומי - בעיקר כשהוא מלווה ברוטב על בסיס ירקות. השף ד"ר רני פולק מגיש 3 מתכונים בריאים, מהירים וטעימים
פילה לברק צרוב ברוטב סלרי ולימון
מתכון של השף ד"ר רני פולק, באדיבות ארגון מגדלי הדגים
המרכיבים (ל-8 מנות):
לרוטב:
1 גבעול סלרי עבה באורך 10 ס"מ, קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
2 כפות כוסברה קצוצה
1 לימון, חתוך לקוביות קטנטנות
3 כפות שמן זית כתית מעולה
לדג:
8 פילטים של דג לברק
2 כפות שמן זית
1/4 כפית מלח ים אטלנטי
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- הרוטב: שמים את שמן הזית, הכוסברה והלימון בקערה בינונית ומערבבים היטב. מוסיפים את הסלרי ומערבבים.
- הדג: מניחים את הפילטים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהעור כלפי מטה. מתבלים את הנתחים במלח ובפלפל ומורחים את הצד הפונה למעלה בשמן זית.
- אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות במשך כ-8 דקות, עד שהדגים מוכנים לאכילה. מוציאים מהתנור ומגישים בלוויית הרוטב.
(צילום: דניאל לילה)
נתחי אדמונית עם פטריות וכרישה ברימון
מתכון של השף ד"ר רני פולק, באדיבות ארגון מגדלי הדגים
המרכיבים (ל-8 מנות):
לירקות:
1 כרישה ללא החלק הירוק, פרוסה דק
1 סלסילת פטריות, פרוסות
2 שיני שום כתושות
מיץ מ-1 רימון סחוט
1 כף סילאן
1 כף שמן זית כתית מעולה
לדג:
8 פילטים של אדמונית, חצויים
2 כפות שמן זית
1/4 כפית מלח ים אטלנטי
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- לירקות: יוצקים את השמן לווק ומחממים אותו על להבה בינונית. מוסיפים את הפטריות והכרישה ומקפיצים כ-5 דקות עד להשחמה. מוסיפים את השום, מיץ הרימון והסילאן ומבשלים עד להיעלמות הנוזלים.
- לדג: יוצקים שמן למחבת ומחממים על להבה בינונית. מניחים את חצאי הנתחים במחבת, מתבלים במלח ופלפל וצורבים כ-10 דקות מבלי להפוך את הנתח עד שהוא מוכן לכל אורכו.
- מסדרים על כל צלחת הגשה 3 כפות של הירקות, מניחים עליהם מחצית דג. מוסיפים שכבה נוספת של ירקות ועליהם דג ומגישים.
(צילום: דניאל לילה)
קציצות דגים ברוטב עגבניות חריף
מתכון של השף ד"ר רני פולק, באדיבות ארגון מגדלי הדגים
המרכיבים (ל-36 קציצות, כ-12-8 מנות):
לרוטב:
3 עגבניות חצויות ומגולענות
1 שן שום
2 פלפלים אדומים טריים ללא גרעינים
2 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל
לקציצות:
300 גרם פילה דג אדמונית טחון
300 גרם פילה בורי טחון
3 כפות כוסברה קצוצה
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
- הרוטב: שמים במעבד מזון את העגבניות, השום, הפלפל חריף ושמן הזית. מערבבים עד לקבלת מחית חלקה. מתקנים תיבול
- הקציצות: מערבבים את כל המרכיבים ונותנים לתערובת לנוח כ-30 דקות.
- יוצרים קציצות בעזרת הידיים ונותנים להן לנוח כשעה במקרר.
- מחממים מחבת פסים וצורבים את הקציצות כ-5 דקות מכל צד, או עד לדרגת המוכנות הרצויה.
- מגישים 4-3 קציצות לאדם, בתוספת כ-3 כפות רוטב.
(צילום: דניאל לילה)