שוחה ברוטב: דג מרוקאי
לכל עדה יש את הדג שאין ארוחת חג שלמה בלעדיו: דנה אלמוסני מציגה את הגרסה המרוקאית ומבשלת בורי ברוטב עגבניות, לימונים וכוסברה. אל תוותרו על הראש
דג מרוקאי
המרכיבים:
1 ק"ג דג בורי טרי פרוס לפרוסות
1/4 כוס שמן זית
1 כפית פפריקה חריפה
5 עגבניות פרוסות
8 שיני שום פרוסות
3 לימונים פרוסים
עלים מצרור כוסברה
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
- מחממים את השמן בסיר רחב. מטגנים קלות את הפפריקה ומוסיפים את העגבניות. מבשלים על אש בינונית כ-5 דקות.
- מוסיפים את השום, לימון, כוסברה, מלח ופלפל ומבשלים כ-15 דקות נוספות.
- מניחים את פרוסות הדג ברוטב ומתבלים במעט מלח.
- מבשלים כ-30 דקות. מדי פעם מנענעים את הסיר בתנועה מעגלית, כך שהרוטב יכסה את הדג.
דנה אלמוסני היא הבעלים של "קייטרינג DADA - בוטיק של טעמים", בישול ביתי וקייטרינג לאירועים
פורסם לראשונה 30/08/2010 10:09
דג ברוטב מרוקאי
צילום: אבי חי
מומלצים