פנקו את עצמכם: פנקוטה בפירות יער
אל תחששו להתעסק עם ג'לטין, אחרת תפספסו קינוח נפלא שמשלב מתיקות של שמנת וחמצמצות של פירות יער. נטלי לוין מביאה לכם תענוג מרומם, שלא נופל מקינוחים איטלקים אחרים
יש לי חיבה עזה לקינוחים איטלקיים, בראש הרשימה עומד, כמובן, טירמיסו העשוי כהלכתו עם חלמונים וחלבונים, גבינת מסקרפונה שמנה ומושחתת, וכמובן בישקוטים טבולים באספרסו. זהו ללא צל של ספק הקינוח האהוב עלי, וכיאה לשמו הוא בהחלט מרים אותי לעננים כשאני לוקחת ביס שכולו תענוג קרמי, עשיר ועם טעם קפה אלכוהולי מובהק.
פנקוטה הוא קינוח איטלקי נוסף, שנעדר מההילה היוקרתית שיש לטירמיסו, למרות שהוא מושחת וטעים לא פחות. פנקוטה אמיתית עשויה מכמה מצרכים בודדים, ולמעשה ההכנה אורכת דקות ספורות והיא ממש קלילה. מביאים שמנת לסף רתיחה ומבשלים אותה במשך 5-6 דקות, לאחר מכן מוסיפים לה ג'לטין, מעבירים לכלים אישיים, וברגע שהיא קרה היא מוכנה להגשה. אמנם הפנקוטה מכילה ג'לטין, ויש לא מעט הסולדים מהכנת קינוחים המצריכים שימוש בג'לטין, אך באמת שאין מה לפחד. ברגע שעוקבים אחר ההוראות ולא עושים קיצורי דרך מפוקפקים, השימוש בו הוא קל, פשוט ונוח מאוד. כמות הג'לטין במתכון יחסית קטנה, לשמירה על הקרמיות של הפנקוטה, וחלילה שלא תיווצר פנקוטה ג'לטינית רוטטת.
אני אוהבת להגיש את הפנקוטה עם רוטב פירות יער חמצמץ. זוהי גרסא די מוכרת להגשה, ואכן חמצמצות פירות היער משתלבת בצורה מושלמת עם הקרמיות המלטפת של השמנת. תענוג איטלקי.
כמה הערות לפני שמתחילים:
- ניתן להכין את הפנקוטה ולהקפיאה ללא הרוטב עד כחודש (מכוסה היטב).
- לגיוון, ניתן להוסיף טעמים אחרים מלבד וניל לשמנת בעת הבישול. לקראת החג אפשר להמיר חלק מכמות הסוכר במעט דבש (לפי הטעם) ותיווצר פנקוטה עם טעם דבשי עדין.
- אפשר להמיר עד חצי מכמות השמנת המתוקה בחלב או קרם קוקוס, ליצירת פנקוטה בטעם קוקוס.
- אם לא אוהבים פירות יער אפשר בהחלט לגוון ולהגיש עם כל רוטב פירות אחר שאוהבים. רוטב פסיפלורה או מנגו יצרו פנקוטה טרופית נהדרת.
- כמובן שהפנקוטה אינה מכילה קמח, ולכן אידאלית בתור קינוח לרגישים לגלוטן. מעבר לזה היא קרירה ומצוינת בימים חמים אלה.
- אני הכנתי את הפנקוטה בתבנית סיליקון של "בומב" אישי, אך כמובן שניתן להכינה בכוסיות אישיות.
(צילום: נטלי לוין)
פנקוטה עם קולי פירות יער חמצמץ
המרכיבים (ל-6-8 מנות אישיות):
2 כפיות אבקת ג'לטין
4 כפות מים קרים
2 מיכלים שמנת מתוקה 38% שומן
1/2 כוס סוכר לבן
1 כפית תמצית וניל אמיתית
לרוטב פירות יער:
1/3 כוס סוכר לבן
מיץ מ-1/2 לימון
100 גרם תערובת פירות יער
1 כף ליקר קרם דה קסיס
אופן ההכנה:
- פנקוטה: בקערית קטנה מניחים את הג'לטין והמים, ומניחים לג'לטין לספוח את כל הנוזלים במשך כ-10-15 דקות.
- בסיר קטן,על אש בינונית, מניחים יחד שמנת, סוכר ווניל, ומבשלים עד לסף רתיחה.
- ברגע שהשמנת מתחילה להראות סימני רתיחה, מנמיכים את האש, וממשיכים לבשל 5-6 דקות, עד שהיא מסמיכה מעט. במהלך הבישול מערבבים את השמנת מדי פעם, על מנת שהתערובת תהיה אחידה, והסוכר ימס לחלוטין.
- ממיסים את הג'לטין (לאחר שספח את הנוזלים) במיקרו כ-10 שניות, עד שהוא נוזלי וללא גושים.
- מוסיפים אל קערית הג'לטין 3-4 כפות מתערובת השמנת החמה ומערבבים היטב. לאחר מכן מוסיפים את תערובת הג'לטין אל השמנת ומערבבים לתערובת אחידה.
- מעבירים את התערובת לכלים אישיים ומצננים במקרר למשך 3-4 שעות לפחות, ועדיף לילה שלם.
- רוטב פירות היער: בקלחת קטנה מניחים את הסוכר ומכינים קרמל. לאחר שנוצר קרמל זהוב מוסיפים את מיץ הלימון ופירות היער ומבשלים על אש נמוכה כ4-5- דקות, עד שהתערובת מסמיכה קלות.
- מורידים מהאש, מוסיפים את הליקר ומערבבים היטב. מצננים במקרר עד שהתערובת קרה למגע.
- ההגשה: מעל כל מנה יוצקים בעזרת כף את רוטב פירות היער ומגישים.
- נטלי לוין היא קונדיטורית, מפתחת מתכונים ובעלת בלוג המתוקים עוגיו.נט