בולגוגוי: קוריאני על האש
הפירוש הקוריאני למילה בולגוגי הוא "בשר אש" המתייחס לטכניקת הבישול על להבה גלויה. במתכון המסורתי משתמשים בבשר בקר, אך הוא מתאים גם לעוף. החלק החשוב הוא המשרה המעניק לבשר את הטעם המיוחד
בולגוגי (Bulgogoi)
מתכון של השף צ'רלי פדידה, מלון "שרתון" תל אביב
המרכיבים (ל-4 מנות):
600 גרם נתחי אנטריקוט חתוך לפרוסות רחבות ודקות
למשרה:
4 כפות רוטב סויה
2 כפות סוכר
1 כף שמן שומשום
1 כף שום כתוש
1 בצל גדול חתוך
1 בצל ירוק חתוך לקוביות
2 כף זרעי שומשום
1 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
- מערבבים יחד את חומרי המשרה.
- משרים את הבשר בתערובת למשך 24 שעות.
- מטגנים את הבשר בשמן או בגריל.
צילום: דן פרץ
מומלצים